Otvoren Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza“

Vesti

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza“, na kojem je proizvode i usluge predstavilo oko 300 privrednika i preduzetnika iz Srbije i regiona.

Direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije Ivica Eždenci je na otvaranju istakao da na sajmu učestvuju predstavnici Holandije, Mađarske, Italije, Indije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Eždenci je rekao da na ovogodišnjem Sajmu veliki sistemi i javni sektor predstavljaju ponudu namenjenu malim i srednjim preduzećima, dodajući da će sva tri dana trajanja ove manifestacije biti organizovani i seminari, promocije i prezentacije.

Prema rečima Eždencija ovaj sajam je veoma značajan, jer je sektor malih i srednjih preduzeća pretrpeo glavni udarac finasijske krize. U Srbiji, kako je dodao, ima 335.000 ovih preduzeća u kojima je zaposleno oko 850.000 ljudi.

On je naglasio da je za srpsku privredu sektor malih i srednjih preduzeća šansa za povećanje zaposlenosti, izlazak iz krize i uspešan završetak tranzicije.

– Sajam preduzetništva doprinosi povećanju inovativnosti i konkurentnosti kao i razvoju omladinskog i ženskog preduzetništva. Ključ uspeha je u znanju, partnerstvu i podršci –
kazao je Eždenci.

Deveti sajam „Biznis baza“ održava se u hali 4 i trajaće do 4. decembra, a ovogodišnji moto je „Ključ uspeha“.