Furioso Konjički Centar

Vesti

Furioso Konjički Centar je stvoren iz dva razloga: sa jedne strane je to ljubav vlasnika, osnivača pema konjima, jahanju i prirodi a sa druge strane je to potreba koja se u poslednje vreme javlja za konjičkim turizmom u ovom delu Srbije.

Palić kao biser Vojvođanske turističke ponude privlači na desetine hiljada turista godišnje kojima je potrebno pružiti razonodu, a sve do sada su ti turisti mogli samo u ograničenim merama zadovoljiti potrebu za jahanjem.

Nadomak Subotice pored Palića na Šupljaku, kraj Ludaškog jezera zaštićenog rezervata se nalazi Konjički Centar Furioso. Sam Centar se prostire na 2 hektara površine u okviru koga sem štala i objekta za uslugu mogu pronaći i trla, staze za jahanje kao i pašnjaci koji zadovoljavaju potrebe jahača. Centar na svojih 2 hektara nudi razne programe i mogućnosti. Posedujemo sedam konja, dva magarca i ostale domaće životinje.

Konjički Centar Furioso na Šupljaku Vam pruža sledeće usluge:

  • Jahanje
  • Obuka jahanja
  • Vožnja zapregama
  • Terensko jahanje
  • Ture jahanja
  • Zvezdane ture
  • Organizovanje priredbi
  • Team building za firme…

Konjički Centar pogodan je pre svega za dečije ekskurzije , za porodične izlete i za razne priredbe firmi.

U sklopu imanja imamo prostoriju kapaciteta za 50 ljudi koja je leti otvorena a zimi zatvorenog tipa gde organizujemo razne priredbe i poslužujemo tradicionalna pečenja bačke kuhinje. Za proleće i leto organizujemo ekskurzije, kampove i manifestacije na kojima mogu da se upoznaju običaji ovog kraja. . Isto tako organizujmo sezonalne gastronomske programe kao što su: ,,svinjokolj, ostavljamo zimnicu, kuvamo pekmez, pečemo rakiju,,.

U pravoj domaćoj kuhinji priprema se domaća hrana ,a u pripremi svi posetioci mogu učestvovati po volji.

Kao cilj za budućnost zacrtali smo sebi proširenje objekta i dopunjavanje delatnosti sa raznim šarolikim aktivnostima.

Započela je izgradnja zajedničke prostorije Konjičkog Centra Furioso. Postojeći stari objekat je potpuno renoviran da zadovolji kako bi odgovarao sadašnjim potrebama. U novom objektu će dobiti mesto nova društvena sala, sala za predavanja, odnosno sanitarni čvor, koje će moći koristiti svi posetioci centra. U drugoj fazi izgradnje će doći do formiranja soba u potkrovlju objekta. Izgradnje zajedničkog objekta podržava Pokraljinski Sekretarijat u Privredi.Očekujemo i strane goste, koji putem jahanja mogu da upoznaju prirodne lepote i bogatstva našeg kraja.

FURIOSO