Novi model odlaganja smeća

Vesti

Izgrađena nova kaseta na deponiji u Staroj Pazovi

U Staroj Pazovi je na postojećoj deponiji izgrađena nova kaseta za odlaganje smeća osposobljena po najvišim evropskim standardima na površini od preko 6.000 m2. To je prva takva deponija u Sremu dok se u Vojvodini takav model odlaganja smeća korsti u Kikindi i Pančevu. Za tu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je 15 milliona dinara.

– Građani Stare Pazove više ne treba da brinu jer neće biti paljenja deponije, dima i neprijatnog mirisa. Ovim je za duži period rešen višedecenijski problem naše opštine – istakao je predsednik Goran Jović.

Deponiju su obišli i predstavnici JP „Čistoća“ kao i predsednik Skupštine opštine Miloš Crnomarković koji je pohvalio jedinstveni model deponije u regionu Srema koji je primenjen upravo u njihovoj opštini. Glavni projektant deponije prof. dr Milorad Miloradov naglasio je da su prilikom izgradnje deponije primenjeni svi savremeni ekološki uslovi.

Rukovodilac odeljenja za stambeno komunalne poslove, zaštitu životne sredine i inspekcijske poslove Milenko Bubonja istakao je da će ta deponija biti u funkciji do otvaranja regionalne deponije namenjene svim sremskim opštinama.