Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala i usluga u 2018.godini

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETAR ZA PRIVREDU I TURIZAM

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala i usluga u 2018.godini

CILJ
Cilj dodele bespovratnih sredstava jeste podrška privrednim subjekatima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

NAMENA SREDSTAVA
Sredstva su namenjena za refundaciju troškova nabavke repromaterijala i usluga.
Po principu:
• refundacije prethodno učinjenih izdataka (izdaci nastali pre raspisivanja konkursa);
• refundacije naknadno učinjenih izdataka (izdaci nastali posle raspisivanja konkursa).
Javni konkurs predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

VISINA SREDSTAVA
Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 dinara.
Visina sredstava može biti najmanje 30.000,00 dinara do najviše 500.000,00 dinara, odnosno do 80% od
fakturne (kupovne) vrednosti, bez PDV-a i bez zavisnih troškova nabavke.
Iznos odobrenih sredstava može biti manji od iznosa traženih sredstava.
Visina odobrenih sredstava u slučaju refundacije prethodno učinjenih izdataka se utvrđuje na osnovu dostavljenog ugovora, računa-otpremnice ili ugovora-otpremnice i izvoda računa iz banke o plaćanju.
Visina odobrenih sredstava u slučaju refundacije naknadno učinjenih izdataka se utvrđuje na osnovu predračuna, ponude ili predugovora, koji mora da sadrži isključivo iznos vrednosti repromaterijala/usluge.

PRAVO I USLOVI UČEŠĆA NA JAVNOM KONKURSU
Pravo učešća na Javnom konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine upisani u registar Agencije za privredne registre najkasnije do 04. septembra 2017. godine.
Uslovi za učešće na Javnom konkursu utvrđeni su Pravilnikom o dodeli bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala i usluga u 2018. godini (u daljem tekstu: Pravilnik).
Pravilnik se preuzima na www.spriv.vojvodina.gov.rs
Učesnik na Javnom konkursu može podneti jednu prijavu za refundaciju prethodno učinjenih izdataka ili refundaciju naknadno učinjenih izdataka.

POTREBNA DOKUMENTACIJA I KRITERIJUMI ZA DODELU SREDSTAVA
Potrebna dokumentacija, kriterijumi za dodelu sredstava i druga pitanja od značaja za Javni konkurs propisani su Pravilnikom.

NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE
Prijave se podnose isključivo na konkursnim obrascima koji se preuzimaju sa internet prezentacije Sekretarijata www.spriv.vojvodina.gov.rs i sa pripadajućom dokumentacijom dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom:„NE OTVARATI“ – „Prijava na Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala i usluga u 2018. godini“, poštom ili lično predajom pisarnici pokrajinskih organa uprave (na gornju adresu).

Rok za podnošenje prijava je 24. aprila 2018. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefone 021/487-4248 i 487-4861.

Detaljnije