Proradila Temerinska petlja

Vesti

Otvorena obilaznica na autoputu Beograd-Horgoš

Temerinska petlja, deo obilaznice oko Novog Sada, na autoputu E-75, čija je izgradnja koštala 40 mil EUR, otvorena je danas za saobraćaj.

Saobraćajnicu su otvorili ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Dužina deonice autoputa E-75 koja je danas puštena u saobraćaj iznosi 8,5 kilometara, a dužina servisnih saobraćajnica 15 kilometara.

Na toj deonici autoputa izgrađeno je pet mostova i šest propusta, a rekonstruisani su i postojeći mostovi i propusti.

Kako su saopštili predstavnici kompanija „Energoprojekt niskogradnja“ i „Interkop“, kompletna obilaznica oko Novog Sada, koja obuhvata i izgradnju petlje Sever i rekonstrukciju Zrenjaninske petlje, trebao bi da bude završen do maja 2011. godine.

Izvođači radova su rekli da je Zrenjaninska petlja pod punim saobraćajem i radovi na njoj su zato otežani, a u toku su i radovi na izmeštanju kolovoza ispod Zrenjaninskog mosta, što dodatno usporava dinamiku radova.

Ditrektor preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak rekao je da je preostalo da se uradi i još dva kilometra na Temerinskoj petlji, jer se javio problem sa postojećim naftovodom i gasovodom, za čije izmeštanje je potrebno dodatnih 15 mil EUR.

– Gledaćemo da se gasovod i naftovod izmeste sa trase i da napravimo neku privremu zaštitu da bismo na proleće uradili i preostala dva kilometra. Da bismo ceo ovaj posao završili potrebno nam je još oko 10 mil EUR – rekao je Drobnjak.

Ministar Mrkonjić rekao je da će izgradnja autoputa E-75 biti završena u planiranim rokovima i pohvalio sve građevinske firme koje učestvuju u njegovoj izgradnji i rade punim kapacitetom.