Investicioni krediti za mikro, mala, srednja, velika pravna lica i preduzetnike

Konkursi

FOND ZA RAZVOJ REPUBLIKE SRBIJE

Investicioni krediti

Investicioni kredit se preporučuje klijentima kojima su neophodna sredstva za finasiranje nabavke opreme, mašina, postrojenja, zatim izgradnju ili kupovinu proizvodnog ili poslovnog prostora.

Za mikro, mala, srednja i velika pravna lica
Krediti su sa kamatnom stopom od 1,0% na godišnjem nivou, ukoliko je sredstvo obezbeđenja kredita garancija poslovne banke, a u ostalim slučajevima 1,8% na godišnjem nivou. Rok otplate je do 10 godina u okviru koga je grejs period do 1 godine, sa mesečnom ili tromesečnom otplatom kredita.

Minimalan iznos kredita za sva pravna lica iznosi 1.000.000,00 RSD, a maksimalan 250.000.000,00 RSD ukoliko je kredit obezbeđen hipotekom nad nepokretnošću ili nekim drugim sredstvom obezbeđenja predviđenim programom Fonda. U slučaju garancije poslovne banke, limit zavisi od visine odobrene garancije.

Kredite za refinansiranje kredita kod Banaka Fond može odobravati isključivo za privredne subjekte koji se bave proizvodnjom i zapošljavaju veći broj radnika.

ZA PREDUZETNIKE
Krediti za preduzetnike će se odobravati sa rokom otplate do 8 godina u okviru kojeg je grejs period do 1 godine. Krediti su sa kamatnom stopom od 1,0% na godišnjem nivou, ukoliko je sredstvo obezbeđenja kredita garancija poslovne banke, a u ostalim slučajevima 1,8% na godišnjem nivou.

Visina kredita i rok određuju se u odnosu na bonitet privrednog subjekta i instrumenta obezbeđenja.

Detaljnije