Konkurs za unapređenje profesionalnih standarda u 2015. godini

Konkursi

edukacijaPOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA KULTURU I JAVNO INFORMISANJE

Konkurs za unapređenje profesionalnih standarda u 2015. godini

Ukupan iznos sredstava koji se raspoređuje iznosi: 5.250.000,00 dinara.

Predmet konkursa: Sredstva se dodeljuju za  sufinansiranje  organizovanja stručnih skupova ili učešća na stručnim skupovima,  koji se bave edukacijom zaposlenih u medijima, za sufinansiranje medijskih festivala i javnih rasprava u vezi medijske regulative.
Nosioci projekta mogu biti pravna lica koji su osnivači medija, profesionalna novinarska udruženja, novinarske škole, stručne agencije u oblasti novinarstva i nevladine organizacije koje se pretežno bave medijskom problematikom.

Ciljevi konkursa: Sufinansiranje projekata koji imaju za cilj jačanje stručnih kapaciteta novinarskog i ostalog kadra u medijima, podizanje nivoa medijske pismenosti, unapređenje novinarskog profesionalnizma, jačanje novinarske autonomije i samoregulacije.
Sredstva se odobravaju u cilju edukacije novinara i drugih medijskih stručnjaka, stalnog praćenja zakonske regulative, razmene iskustava u oblasti javnog informisanja, afirmacije novinarstva i upoznavanja stručne javnosti sa medijskim proizvodima.

Kriterijumi za ocenjivanje projekata: Ostvarivanje javnog interesa, odnosno značaj projekta za ostvarivanje prava na javno informisanje građana AP Vojvodine na nivou pokrajine, regiona, grada ili opštine, kvalitet, aktuelnost profesionalnog i edukativnog  pristupa, značaj projekta za razvoj profesionalnih i etičkih standarda javnog informisanja.

Prednosni kriterijumi: veći broj korisnika, validna argumentacija projekta, adekvatna specifikacija budžeta, usklađena i obrazložena sa stanovišta planiranih projektnih aktivnosti.

Pravo učešća na konkursu: mediji, novinarske škole, agencije i nevladine organizacije koje se bave javnim informisanjem.

Predlagač može konkurisati samo sa jednim projektom.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, odnosno do 9. marta    2015. godine.

Dodatne informacije  mogu se dobiti radnim danima od 11 do 14 časova, na telefone 021/487 42 71 i 021/487 42 74.

Detaljnije