Poziv za dostavljanje predloga projekata namenjenih povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite ranjivim populacionim grupama

Konkursi

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Poziv za dostavljanje predloga projekata namenjenih povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite ranjivim populacionim grupama

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kroz projekat „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou – DILS” objavljuje poziv za podnošenje predloga projekata namenjenih povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite ranjivim populacionim grupama.

Podnosioci predloga projekta mogu biti svi domovi zdravlja u Republici Srbiji koji nisu 2009. godine potpisali ugovor za učešće u DILS projektu i domovi zdravlja koji nisu dobili sredstva iz projekta u 2013. godini za unapređenje kvaliteta stomatološke službe i oralnog zdravlja stanovnika Republike Srbije,  u partnerstvu sa lokalnom samoupravom i nevladinom organizacijom koja se bavi populacionom grupom kojoj je projekat namenjen, Centrom za socijalni rad ili školama.

Ciljevi ove komponente projekta su:
1.    Povećanje dostupnosti usluga zdravstvene službe ranjivim (vulnerabilnim) populacionim grupama,
2.    Jačanje kapaciteta lokalane samouprave za prepoznavanje (zdravstvenih) potreba ranjivih populacionih grupa, kao i razvoj specifičnih zdravstvenim programa namenjenih ovim grupama;
3.    Razvoj i jačanje intersektorske saradnje između lokalne samourpave, davalaca zdravstvenih usluga i nevladinih organizacija koje se bave ranjivim populacionim grupama u opštinama u Republici Srbiji

Predlog projekta mora biti usmeren na jednu od ranjivih populacionih grupa sa jasno definisanim ciljevima i aktivnostima koje će biti realizovane tokom implementacije.

Iz sredstava DILS projekta – zdravlje će biti finansirane zdravstvene usluge pružene ranjivim populacionim grupama i usluge namenjene unapređenju stomatološke službe i kvalitetu oralnog zdravlja stanovnika Republike Srbije  uključujući i malu opremu, lekove, obuke i seminare.

Projekat se mora poslati u roku od 15 dana od objavljivanja javnog poziva za grantove tj. najkasnije do 26. februra 2014. godine.

Sve dodatne informacije ili objašnjenja u procesu pripreme i pisanja predloga projekata mogu se dobiti od Milorada Stanarevića, telefon: 011 3606-407.
Mob-tel: 0600100838, e-mail: milorad.stanarevic@zdravlje.gov.rs

Detaljnije