NIS otvorio konkurs za zapošljavanje 300 radnika

Konkursi Vesti

NIS karijera1„Naftna industrija Srbije“ (NIS) započela je danas program „NIS šansa 2013“ kroz koji će 300 mladih bez radnog iskustva dobiti priliku da se zaposle u toj naftnoj kompaniji.

Kako se navodi u saopštenju, program se realizuje u saradnji sa lokalnim samoupravama, a priliku da radi u NIS-u će do kraja ove godine dobiti oko 300 mladih sa završenom srednjom stručnom školom ili završenim fakultetom. Najboljima od njih će kompanija nakon devet, odnosno dvanaest meseci ponuditi zaposlenje.

Konkurs za učešće u programu „NIS šansa 2013“ biće otvoren do petka, 1. marta.

Diplomci prijave mogu da se podnesu na kompanijskom veb sajtu www.nis.rs ili preko nacionalnog portala za zapošljavanje „Infostud“ (www.infostud.com), a kandidati sa srednjom stručnom spremom mogu se prijaviti i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Svršeni diplomci će dobiti priliku da se zaposle u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici.

Potrebno je i da imaju završen jedan od sledećih fakulteta u trajanju od četiri godine: Ekonomski, Filozofski, Tehnološki, Prirodno-matematički, Fakultet tehničkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Rudarsko-geološki fakultet, Pravni fakultet, Arhitektonski fakultet, Građevinski fakultet, Saobraćajni fakultet, Elektrotehnički fakultet, Fakultet za zaštitu životne sredine i zaštitu na radu ili Mašinski fakultet.

Prednost pri zapošljavanju će imati kandidati sa ostvarenim prosekom iznad 8,5 u toku studiranja.

Kandidati sa završenom srednjom stručnom školom obrazovnih profila: mašinski tehničar, mašinobravar, bravar, elektrozavarivač, tesar, zavarivač, metalostrugar, automehaničar, hemijski tehničar i električar će dobiti priliku da rade u Zrenjaninu, Subotici, Kikindi, Turiji i Trešnjevcu.

Prednost će imati kandidati sa boljim rezultatima u toku školovanja.

NIS četvrtu godinu za redom sprovodi program zapošljavanja mladih kroz saradnju sa lokalnim samoupravama i Nacionalnom službom za zapošljavanje.