Javni poziv za prijavljivanje na besplatne obuke za početnike u biznisu

Vesti

Regionalna razvojna agencija Bačka i opština Vrbas, u periodu od 16-18.11.2011. godine realizuju besplatnu trodnevnu obuku za početnike u biznisu.

Obuke za početnike u biznisu sastoje se iz šest modula – osobine i motivi preduzetnika, analiza i vrednovanje biznis ideje, pravni osnov poslovanja, porezi i doprinosi, izvori finansiranja i radionica za izradu biznis plana. Izvode se po metodologiji Nacionalne agencije, a po završenoj obuci, polaznici dobijaju sertifikat koji je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje.

Cilj održavanja besplatnih obuka je obezbeđivanje višeg nivoa znanja naših preduzetnika i početnika u biznisu. Podizanjem nivoa preduzetničkih znanja i veština i preduzetničke kulture otvara mogućnost formiranja novih privrednih subjekata što će dovesti do stvaranja uslova za smanjenje nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Tokom 2011. godine, Regionalna razvojna agencija Bačka održala je 15 obuka kojima je prisustvovalo 279 polaznika. Obuke su se izvodile u Novom Sadu, Titelu, Bačkoj Palanci, Kuli, Bečeju, Baču, Žablju i Odžacima.

Svi zainteresovani za pohađanje obuke u Vrbasu mogu se prijaviti do 14.11. 2011. godine Bojičić Janku – Šefu odseka za poljoprivredu na telefon: 021 7954-076 ili putem e-maila: janko.bojicic@gmail.com ili Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka na telefon: 021 55 77 81 ili putem e-maila: office@rda-backa.rs