NIS daje 82 miliona dinara za šest gradova Vojvodine

Vesti

Kravčenko i Pajtić potpisali sporazum o socijalno-ekonomskoj saradnji

Vlada Vojvodine postigla je sporazum sa „Naftnom industrijom Srbije“ (NIS), po kome će naftna kompanija usmeriti više od 82 miliona dinara u šest gradova i opština u Vojvodini gde postoje postrojenja NIS-a.

– NIS će ova sredstva usmeriti u oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, privrede, sporta – u sve one prioritetne ciljeve koje su definisale lokalne samouprave, odnosno, usmeriće sredstva tamo gde ljudu koji žive u tim sredinama doživljavaju određene probleme. U tom smislu, NIS pokazuje socijalnu odgovornost kakvu retko koja strana kompanija pokazuje, izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić nakon potpisivanja Sporazuma o socio-ekonomskoj saradnji sa generalnim direktorom NIS-a dr Kirilom Kravčenkom.

„Naftna industrija Srbije“ i Vlada Vojvodine juče su potpisale, treću godinu zaredom, sporazum čiji je cilj dugoročna saradnja, bazirana na kreiranju organizacionih, ekonomskih i pravnih uslova za rad i razvoj kompanije, ali i za razvoj lokalnih zajednica u Vojvodini. Osim ovog, baznog sporazuma, u Vladi Vojvodine NIS je potpisao i dopunske sporazume sa šest lokalnih samouprava u Vojvodini: Novim Sadom, Kikindom, Zrenjaninom, Pančevom, Kanjižom i Novim Bečejom.

– U prošloj godini, u „Naftnoj industriji Srbije“ ostvarili smo dobre rezultate , što govori da smo na dobrom putu. Povećali smo iznos poreza koji uplaćujemo u budžet, povećali smo investicije, povećali nivo naše socijalne odgovornosti. NIS ima izuzetnu saradnju sa Vladom Vojvodine koja se svake godine unapređuje i predstavlja dobar primer saradnje državnog organa i privredne organizacije – rekao je generalni direktor ove kompanije dr Kiril Kravčenko.