Promovisan internet portal za preduzetnice iz Srbije i Nemačke

Vesti

Biznis portal za preduzetnice iz Srbije i Nemačke, koji je predstavljen u utorak (8. mart 2011. godine) u Beogradu, osnažuje ekonomsku i poslovnu saradnju preduzetnica iz dveju zemalja, uspostavljajući međunarodnu žensku poslovnu mrežu.

Na konferenciji je predstavljena i publikacija „Pearls of Excellence“ koja objedinjuje pedeset preduzetničkih priča poslovnih žena iz Srbije i Nemačke.

Srpske i nemačke firme kojima rukovode žene, a koje se budu registrovale na ovom jedinstvenom poslovnom portalu, sarađivaće međusobno, doprinoseći stvaranju jedinstvene, virtuelne, ženske poslovne mreže. Portal je rezultat bilateralne saradnje na projektu „Preduzetnice preduzetnicama otvaraju nove mogućnosti za razvoj ženskog preduzetništva“ (WE Create Opportunities and Solutions for W.E. in Serbia). Glavna funkcija web portala nije samo umrežavanje preduzetnica iz Srbije i Nemačke, već i lakši pristup poslovnim vestima, korisnim linkovima sa informacijama važnim za poslovanje u Srbiji ali i informacijama o EU fondovima koji mogu da koriste MSP sektoru.

„Ženska preduzeća“ mogu da se registruju na web portalu, čime dobijaju pristup nemačkom tržištu, iz bilo kog dela Srbije. Portal će se biti promovisan u Nišu, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Šapcu i Novom Sadu.

Srbija je prva zemlja u Evropi sa kojom Nemačka razvija ovakav projekat, čime svoju licencu internacionalizuje. Na portalu je, trenutno, registrovano 1.500 nemačkih „ženskih firmi“ koje će biti povezivane sa srpskim „ženskim preduzećima“.