Obuka za početnike u biznisu

Vesti

NACIONALNA AGENCIJA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Obuka za početnike u biznisu

Nacionalna agencija za regionalni razvoj, u saradnji sa regionalnim agencijama, i ove godine organizuje trodnevne obuke za potencijalne preduzetnike (start-up obuke).

Obuke za početnike u biznisu sastoje se iz šest modula – osobine i motivi preduzetnika, analiza i vrednovanje biznis ideje, pravni osnov poslovanja, porezi i doprinosi, izvori finansiranja i radionica za izradu biznis plana. Izvode se po metodologiji Nacionalne agencije, a po završenoj obuci, polaznici dobijaju sertifikat. Obuke su besplatne i održavaju se tokom cele godine.

Cilj održavanja besplatnih obuka je obezbeđivanje višeg nivoa znanja naših preduzetnika i početnika u biznisu. Podizanjem nivoa preduzetničkih znanja i veština i preduzetničke kulture otvara se mogućnost formiranja novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Od 2007. godine do danas održano je 687 obuka sa više od deset hiljada polaznika. Ove godine se očekuje da će osnovne preduzetničke veštine savladati 4.400 polaznika.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za pohađanje obuke najbližoj regionalnoj agenciji/centru za razvoj MSPP, odnosno razvojnoj agenciji, prema mestu svog prebivališta.

Regionalne agencije/centri za razvoj MSPP