„Metro Cash&Carry“ otvorio distributivni centar u Subotici vredan 15 mil EUR

Vesti

Kompanija „Metro Cash&Carry“ otvorila je danas distributivni centar u Subotici, šesti veleprodajni objekat ove vrste u Srbiji. Novi centar, vredan 15 mil EUR, obezbedio je posao za 180 stanovnika grada i okoline.

Distributivni centar na Segedinskom drumu ima ukupnu površinu od 10.500 m2 i 250 mesta za parking, a sagrađen je za nešto više od četiri meseca. Ovaj veleprodajni objekat profesionalnim kupcima ponudiće preko 20.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala renomiranih stranih i domaćih proizvođača i dobavljača po povoljnim cenama i pomoći će malim i srednjim preduzećima iz Subotice i regiona da unaprede svoje poslovanje.

Centar u Subotici će od domaćih proizvođača i dobavljača nabavljati oko 80% prehrambenog asortimana i tako dati podsticaj domaćoj industriji. Ovo je ujedno i prvi „Metro Cash & Carry veleprodajni objekat u Srbiji sa rampom za organizovanu dostavu robe profesionalnim kupcima.

– Naša misija je da opslužujemo profesionalne kupce iz različitih sektora, fokusirajući se na male, nezavisne trgovine i ugostiteljski sektor, i pružajući odgovarajuća rešenja za kancelarije. Od sutra, profesionalni kupci u Subotici imaće novog partnera, naš novi distributivni centar. Iskreno verujemo da je ovo naredni korak u plodnoj i dugoročnoj saradnji sa našim kupcima i poslovnim partnerima u Vojvodini – rekla je Punčeva na svečanosti, u okviru koje je kompanija „Metro“ predstavniku lokalne Predškolske ustanove „Naša radost“ uručila ček u vrednosti od 8.000 EUR.

Ta donacija još jedna je potvrda posvećenosti kompanije „Metro“ lokalnoj zajednici i biće iskorišćena za renoviranje zgrade ustanove.

– Otvaranje „Metro“ centra za Suboticu ima višestruki značaj. Pre svega zbog 180 novozaposlenih ljudi, koji su našli svoje mesto direktnim zapošljavanjem u ovoj veletrgovini, i četrdesetak koji su zaposleni u pratećim službama – izjavio je Saša Vučinić. gradonačelnik Subotice.

Veronika Punčeva, predsednica Upravnog odbora kompanije „Metro Cash & Carry“ Srbija, Kristijan Milš, regionalni direktor kompanije „Metro Cash & Carry“ za centralnu i istočnu Evropu, Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga Vlade Srbije, Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja Vlade Srbije i Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, svečano su otvorili novi objekat u prisustvu predstavnika kompanije, republičkih i lokalnih vlasti, diplomatskog kora, poslovnih partnera i medija.