SIEPA nagrađuje najboljeg izvoznika

Vesti

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) raspisala je konkurs za „SIEPA Nagradu za izvoznika godine“, a rok za dostavu prijava je 1. decembar.

Biće dodeljene nagrade u pet kategorija – za najboljeg izvoznika 2010, za najbolji novi izvozni proizvod, za osvajanje novog tršišta, za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća i, prvi put, za najboljeg izvoznika u kategoriji društveno odgovornog poslovanja.

O dobitnicima ovogodišnjih nagrada odlučiće stručna komisija a nagrade će biti dodeljene 7. decembra, saopštila je danas SIEPA.

Eurobanka EFG će dobitniku nagrade za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća dodeliti 15.000 EUR za unapređenje izvoznih aktivnosti.

Kompanija „DHL International Beograd“ nagradiće najboljeg u kategoriji osvajanje novog tržišta svojim uslugama u vrednosti od 10.000 EUR, dok će dobitniku nagrade za najbolji novi izvozni proizvod firma „Orange studio“ osmisliti marketinšku kampanju u vrednosti od takođe 10.000 EUR.

U kategoriji društveno odgovornog poslovanja SIEPA će najboljeg nagraditi poboljšanjem njegovog nastupa na stranim tržištima.

SIEPA dodeljuje nagradu najboljem izvozniku od 2004. Cilj te nagrade jeste da stimuliše nove izvozne poduhvate najboljih izvoznih preduzeća u Srbiji.

Prijava za učešće u izboru za „SIEPA Nagradu izvozniku godine“ dostupna je i na Internet adresi Agencije