Aniko Muškinja Hajnrih izabrana za pokrajinsku ombudsmanku

Vesti

Poslanici Skupštine AP Vojvodine su na jučerašnjoj sednici sa 85 glasova izabrali novog pokrajinskog ombudsmana, Aniko Muškinja Hajnrih, koja je nakon izbora položila zakletvu u Skupštini.

Aniko Muškinja Hajnrih je do 1988. godine bila zaposlena u udruženom radu na opštim i pravnim poslovima, a od 1988. godine u raznim ranijim organizacionim oblicima Poreske uprave, i to kao rukovodilac organizacione jedinice RUJP u Senti, načelnik Odseka za drugostepeni postupak Republičke uprave javnih prihoda Regionalni centar Novi Sad, a potom direktor Poreske uprave Regionalni centar Novi Sad.

U periodu od 2004. do 2006. godine u Opštinskoj upravi Senta bila je rukovodilac Odeljenja za pravne poslove opštinske uprave i načelnik Opštinske uprave Senta. Pre izbora na funkciju pokrajinskog ombudsmana, Aniko Muškinja Hajnrih je obavljala dužnost državne sekretarke u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, a pre toga dve godine je bila advokat u zajedničkoj advokatskoj kancelariji sa Slobodanom i Vladimirom Beljanskim u Novom Sadu.

Tokom tridesetčetvorogodišnjeg rada obavljala je veliki broj različitih poslova koji su joj omogućili da stekne raznoliko radno iskustvo, pre svega u oblasti radnih odnosa, uprave, pravosuđa i ljudskih prava.