EPS neće tražiti poskupljenje struje veće od 10%

Vesti

Generalni direktor „Elektroprivrede Srbije“ Dragomir Marković izjavio u intervjuu Tanjugu da će EPS do kraja ove godine zatražiti drugo poskupljenje struje u 2010, koje neće biti veće od 10%, jer je cena struje u Srbiji među najnižima u Evropi.

On nije mogao da precizira kada će EPS tačno da zatraži drugo poskupljenje struje u ovoj godini, posle martovskog poskupljenja od 10%, podsetivši da je za to poskupljenje neophodna saglasnost Vlade Srbije i regulatorne agencije za energetiku.

– Ako naiđemo na saglasnost i u jednoj i u drugoj instituciji, zatražićemo poskupljenje struje. Koliko će ono iznositi, zaista u ovom trenutku ne znam, ali svakako neće biti više od 10%, jer je socijalni momenat u Srbiji i dalje prisutan – rekao je Marković.

Ističući da je EPS u stalnom traženju nove cene struje i približavanju minimalnom novou ekonomske cene, Marković je objasnio da je to dostizanje ekonomske cene uslov za investicione projekte i restrukturiranje EPS-a, kao i za druge poslovne aktivnosti kompanije.

e-Kapija, 01.09.2010.