Počeo konkurs za dodelu sredstava nerazvijenim opštinama

Vesti

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisala je drugi javni konkurs za dodelu sredstava za izradu projektne dokumentacije u 2010. godini za nedovoljno razvijena područja.

Pravo učešća na konkursu imaju najnerazvijenije opštine u Republici Srbiji koje su svrstane u četvrtu grupu po stepenu razvijenosti i u nadležnosti su Kancelarije.

Predmet konkursa je finansiranje i sufinansiranje izrade projektne dokumentacije i zahtevi za dodelu sredstava podnose se isključivo na konkursnim obrascima, uz koje se prilaže i ostala neophodna dokumentacija, a koja se može preuzeti na sajtu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja – www.коrnrp.gov.sr.

– Predloženi projekti treba da budu usaglašeni sa osnovnim principima održivog razvoja, a prioritet u odobravanju imaće projekti, odnosno planska akta, od regionalnog značaja, zatim projekti kojima će se urediti prostorni i generalni urbanistički planovi, kao i ostali infrastrukturni projekti. Po ovom kokursu za plansku dokumentaciju nerazvijenim opštinama koje su u nadležnosti Kancelarije predviđeno je oko 50 miliona dinara – izjavio je Edib Kajević, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.