VIRTUS nagrade za korporativnu filantropiju

Konkursi

Konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju otvara se u utorak, 7. septembra 2010. godine.

Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), dodeljuje ovu nagradu već četvrti put za redom.

Konkurs će biti otvoren do 7. oktobra 2010. godine, a mogu se prijaviti sve domaće i strane kompanije, javna i državna, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativni fondovi i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija i državnih institucija. Kandidate za nagrade mogu nominovati svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije mogu prijaviti svoje programe. Fond takođe poziva i celokupnu javnost da podrži i nominuje kandidate za koje veruje da zaslužuju ovo ugledno priznanje.

Nagrada se već tradicionalno dodeljuje kompanijama i preduzećima koja su tokom 2009/10. godine, materijalnom i finansijskom podrškom nekoj društvenoj ili neprofitnoj akciji ili organizaciji i svojim ulaganjima u opšte dobro potpomogli reafirmaciju ideje filantropije u svetu odgovornog poslovanja.

VIRTUS nagrada za 2010. godinu biće dodeljena u četiri glavne i dve posebne kategorije:
glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou, nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, nagrada za malo i srednje preduzeće i nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine.

Pored glavnih kategorija, kao i prethodnih godina biće dodeljena i posebna priznanja, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i Specijalna nagrada za medijski doprinos. Svečana ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, početkom decembra meseca. Odluku o dobitnicima nagrada doneće nezavisni žiri koji čine istaknuti pojedinci iz sveta privrede, nevladinog sektora, medija i marketinga.

Link