POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE I NAUČNOISTRAŽIVAČKU DELATNOST – Javni konkurs za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina – za 2023. godinu

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE I NAUČNOISTRAŽIVAČKU DELATNOST

Javni konkurs za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina – za 2023. godinu

1.
Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost (u daljem tekstu: Sekretarijat), u skladu s Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2023. godinu, sufinansiraće tekuće popravke i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina. Za ove namene odobreno je ukupno 6.000.000,00 dinara. Finansijske obaveze realizovaće se u skladu s likvidnim mogućnostima budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2023. godinu. Pravo učestvovanja na ovom konkursu imaju ustanove studentskog standarda, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

2.
Sredstva se raspodeljuju za sufinansiranje tekućih popravki i održavanja zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

3.
Raspodela finansijskih sredstava ustanovama utvrdiće se na osnovu sledećih kriterijuma:
1) godina gradnje zgrade i objekta;
2) vrsta i značaj planiranih radova za poboljšanje uslova rada i poslovanja ustanove;
3) ukupni troškovi potrebni za realizaciju;
4) iznos sredstava, koji se traži od Sekretarijata;
5) procenjeni rizici zbog kvara ili nedostataka na sredstvima za rad i objektima (nalazi, zapisnici inspekcije i drugih organa);
6) dosadašnja ulaganja;
7) kvalitet konkursne dokumentacije.

4.
Prioritet u raspodeli sredstava za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme imaće sledeći radovi:
1) sanacija havarije na zgradama i objektima, nastale pod uticajem elementarnih nepogoda ili zbog starosti zgrada ili objekata ustanova;
2) sanacija havarije na grejnim, sanitarnim, vodovodnim, kanalizacionim, strujnim instalacijama, kao i na drugim instalacijama i postrojenjima u zgradi ili objektu ustanove;
3) tekuće popravke i održavanje, kojima se poboljšava energetska efikasnost zgrada i objekata ustanove.

5.
Podnosilac prijave, uz popunjen Obrazac br. 1, treba da priloži:
1) projektno-tehničku dokumentaciju, sa opisom radova, predmerom i predračunom troškova;
2) fotokopiju registracije ustanove u nadležnom organu;
3) fotokopiju potvrde o poreskom identifikacionom broju.

6.
Prijave se podnose na Obrascu br. 1 koji se može preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji Sekretarijata http://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs. Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, 21108 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16.

Konkurs je otvoren od 7. februara do 7. marta 2023. godine.

Konkurs se objavljuje u „Službenom listu APV”, u jednom od javnih glasila koje pokriva celu teritoriju Autonomne pokrajine Vojvodine i na internet stranici Sekretarijata.

O dodeli sredstava odlučuje pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, na predlog komisije za sprovođenje konkursa, koja razmatra pristigle prijave. Izuzetno, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost može rešenjem odobriti finansijska sredstva i bez predloga pomenute komisije, u slučajevima vanrednih i nepredviđenih okolnosti. Sekretarijat može od podnosioca prijave, po potrebi, zatražiti dodatnu dokumentaciju ili dodatne informacije.

Sekretarijat će o rezultatima konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Za tekuće popravke i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina – ukoliko je vrednost viša od iznosa koji je Zakonom o javnim nabavkama oslobođen javnih nabavki – primenjuje se postupak javnih nabavki, odnosno dodela sredstava u skladu s propisima kojima se regulišu javne nabavke.

Neblagovremene, nepotpune, nepravilno popunjene prijave, prijave koje su podnela neovlašćena lica i prijave koje nisu predmet ovog konkursa ‒ neće se razmatrati.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Marina Ristić, broj telefona: 021/487-4519; e-mail: Marina.Ristic@vojvodina.gov.rs.

Detaljnije