StarTech konkurs za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji

Konkursi

NALED

StarTech konkurs za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji

U okviru programa StarTech, NALED i Vlada Republike Srbije, uz podršku kompanije Philip Morris, organizuju drugi godišnji konkurs za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji poslovanja.

Konkurs je otvoren od 18. marta do 18. maja za preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća (MMSPP) i neformalne timove, koji imaju inovativne biznis ideje ili žele da transformišu svoje poslovanje uvođenjem novih tehnologija

U okviru konkursa biće dodeljeno milion dolara bespovratnih finansijskih sredstava i do 1.000 sati ekspertske podrške, pri čemu se vrednost pojedinačnih grantova kreće od 15.000 do 100.000 dolara, u zavisnosti od korisnika i vrste podrške.

Timovi u osnivanju ili startap biznisi mogu konkurisati za podršku u razvoju inovativnih ideja kroz LOT 1, u vrednosti od 15.000 do 25.000 dolara, dok su LOT 2 i 3 namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima osnovanim pre 2019, koji mogu da konkurišu za podršku projektima digitalne transformacije ili razvoja inovacija, u visini od 25.000 do 100.000 dolara, u zavisnosti od toga da li planiraju nova zapošljavanja i poslovanje na nacionalnom ili izvoznom tržištu.

Timovi koji žele da konkurišu za program grantova mogu se prijaviti i za podršku u pripremi biznis plana.

Više informacija o konkursu i uslovima učešća dostupno je na StarTech vebsajtu www.startech.org.rs/konkurs2022.

Kroz StarTech program do sada je podržano 29 projekata za inovacije i digitalnu transformaciju u oblasti poljoprivrede, zdravstva, životne sredine, mašinstva i drugih. Više informacija o dosadašnjim korisnicima dostupno je na https://startech.org.rs/pobednici-2021

Detaljnije