Organic konkurs – 5 miliona za 10 najboljih ideja

Konkursi

NLB BANKA

Organic konkurs – 5 miliona za 10 najboljih ideja

Prvi put ove godine zajedno sa NLB Bankom, kao članice NLB Grupe u Srbiji, učestvujemo u organizovanju ORGANIC konkursa i u čast desetog jubileja nagrađujemo deset projekata iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane.
Pošaljite nam ideje koje će pomoći unapređenju vaše proizvodnje, a mi ćemo po izboru Stručne komisije nagraditi čak 10 projekata. Iskoristite priliku!

Ko može da se prijavi?
Na konkursu mogu učestvovati poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju. Učešće je omogućeno i proizvođačima koji imaju grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Kada i kako se projekat dostavlja?
Projekte možete dostaviti u periodu od 13. maja do 31. avgusta 2021. godine:
1. elektronskim putem na e-mail adresu organic@kombank.com
2. poštom na adresu: Komercijalna banka AD Beograd, Svetog Save 14, 11000 Beograd, sa naznakom “Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane”.

Gde pronaći obrazac za pripremu projekta?
Obrazac možete da preuzmete klikom na link.

Šta projekat mora sadržati?
• kratak opis projekta (naziv i osnovni cilj projekta)
• detaljan opis aktivnosti na razvoju projekta, uz navođenje realnih potrebnih i dovoljnih uslova za realizaciju
• troškove realizacije projekta
• očekivani rezultati i vremenski okviri realizacije
• podatke o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu
• Za individualne proizvođače: dokaz o sertifikaciji (setrtifikat o organskoj proizvodnji) ili ugovor sa sertifikacionom kućom kao dokaz o započetom procesu sertifikacije
• Za proizvođače kooperante: grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje

Kada će se proglasiti pobednici?
Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do kraja oktobra 2021. godine.

Zašto da iskoristite priliku za zdravu budućnost?
Značaj organske proizvodnje se ogleda i u dobijanju zdravstveno bezbedne hrane, očuvanju životne sredine kao i biljnih zajednica. Doprinosi očuvanju plodnog zemljišta, koje je neophodno za pravilno funkcionisanje ekosistema, jer prečišćava vodu, obezbeđuje hranu, čuva genetske resurse i predstavlja osnovni životni prostor za gotovo sva kopnena živa bića.

U prethodnih 9 godina, kroz ORGANIC konkurse, nagrađeno je 27 zdravih ideja. Na taj način je 27 gazdinstava dobilo finansijsku podršku da svojom organskom proizvodnjom i preradom hrane doprinesu zdravijoj budućnosti svih nas.

Izvor