Stipendije za 1500 najboljih studenata – raspisan Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Konkursi

MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

Stipendije za 1500 najboljih studenata – raspisan Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Ministarstvo omladine i sporta je 14. decembra 2020. godine raspisalo Konkurs za stipendiranje do 1000 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2020/21. godinu.

Odluka o raspisivanju Konkursa usvojena je na 96. pisanoj sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije, održanoj 30. novembra 2020. godine.

Konkurs je namenjen studentima završne godine osnovnih, integrisanih i master akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija.

Konkurs je objavljen u dnevnom listu „Kurir” kao i na zvaničnim internet prezentacijama Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.rs

Tekst konkursa, model prijave, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju možete preuzeti OVDE.

Konkurs za stipendiranje do 1000 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2020/21. godinu biće otvoren do 1. februara 2021. godine.

Otkad je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, od 2008. godine do danas Fond je dodelio preko 31.200 nagrada i stipendija studentima i učenicima srednjih škola u vrednosti od 8,3 milijardi dinara.

Izvor