Poziv za prijavu na program „Devojke u tehnologiji“

Konkursi

MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA

Poziv za prijavu na program „Devojke u tehnologiji“

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Američka privredna komora Srbije pozivaju studentkinje završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu da se prijave na program „Devojke u tehnologiji“, koji omogućava mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IKT-a.

„Ovaj program je samo jedan u nizu projekata koje je ministarstvo podržalo ili sprovelo sa ciljem većeg i aktivnijeg uključivanja devojaka i žena u digitalni sektor, ne samo podsticanja da se opredele za ovu oblast, već i podrške onima koji su već u sektoru“, rekla je tim povodom državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

Poziv za prijavu na program „Devojke u tehnologiji“

„Veće učešće žena u digitalnoj evoluciji omogućava njihovo ekonomsko osnaživanje, ali doprinosi i razvoju ovog sektora koji upravo zahvaljujući raznovrsnosti, inovativnosti i kreativnosti donosi dodatu vrednost ukupnom društvenom napretku“, poručila je državna sekretarka.

Program „Devojke u tehnologiji“ čini spoj različitih aktivnosti koje imaju za cilj međusobno povezivanje, sticanje konkretnih znanja za rad na IKT poslovima i u IKT kompanijama, osnaživanje liderskih veština učesnica i rad na zajedničkom projektnom zadatku.

Potrebno je da zainteresovane studentkinje pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo ili video na mejl info@amcham.rs, najkasnije do 14. decembra 2019. godine.

Više informacija o programu: www.amcham.rs