Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM

Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2019. godinu

Cilj konkursa je podsticanje razvoja elektronskih komunikacija i informacionog društva u lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine.

NAMENA SREDSTAVA
1. Uspostavljanje hotspot lokacija u lokalnim samoupravama u AP Vojvodini koje će građanima omogućiti slobodan pristup internetu
2. Uspostavljanje informaciono-komunikacione infrastrukture u školama za uvođenje e- nastave (PAMETNA ŠKOLA)
3. Uvođenje sistema videonadzora u vaspitno – obrazovnim ustanovama i ustanovama studentskog standarda u cilju povećanja bezbednosti učenika, studenata i nastavno – obrazovnog osoblja, kao i zaštite objekata (BEZBEDNA USTANOVA)
4. Uspostavljanje sistema video nadzora na raskrsnicama radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja i građana – gradska videonadzorna mreža

PRAVO UČEŠĆA NA KONKURSU
Pravo učešća na Javnom konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije APV.

VISINA DODELE BESPOVRATNIH SREDSTAVA
Podnpsilac zahteva može podneti prijavu po svim tačkama konkursa:
1. Za uspostavljanje hotspot lokacija tražena sredstva ne mogu biti veća od 100.000,00 dinara po hotspot lokaciji. Lokalne samouprave mogu da konkurišu za najviše pet hotspot lokacija.

2. Za uspostavljanje kompletne informaciono-komunikacione infrastrukture i u školi za uvođenje digitalnog sadržaja u nastavu, kao i sistema videonadzora u cilju povećanja bezbednosti đaka i zaštite objekta (PAMETNA ŠKOLA) tražena sredstva ne mogu biti veća od 1.100.000,00 dinara. Lokalne samouprave mogu konkurisati sa jednom školom.

3. Za uvođenje sistema videonadzora u vaspitno – obrazovnim ustanovama i ustanovama studentskog standarda u cilju povećanja bezbednosti učenika, studenata i nastavno – obrazovnog osoblja, kao i zaštite objekta (BEZBEDNA USTANOVA) tražena sredstva ne mogu biti veća od 350.000,00 dinara po ustanovi. Lokalne samouprave mogu konkurisati za najviše dve ustanove.

4. Za uspostavljanje sistema video nadzora na raskrsnicama radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja i građana – gradska videonadzorna mreža tražena sredstva ne mogu biti veća od 1.500.000,00 dinara. Lokalne samouprave mogu konkurisati sa jednom raskrsnicom.

Lokalne samouprave po svim tačkama konkursa mogu da zahtevaju maksimalan iznos od 2.100.000,00 dinara.

Za potrebe Javnog konkursa predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 dinara.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam dodeljuje bespovratna sredstva po predmeru i predračunu iz projektno-tehničke dokumentacija u iznosu do 80% od ukupne vrednosti.

Rok za podnošenje prijava je 11. decembar 2019. godine.

KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE
Dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam putem telefona 021/487 4316 svakog radnog dana od 10.00 do 14.00 časova.

Detaljnije