Javni konkurs za sufinansiranje nabavke mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE I NAUČNOISTRAŽIVAČKU DELATNOST

Javni konkurs za sufinansiranje nabavke mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač APV za 2019. godinu

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost (u daljem tekstu: Sekretarijat), u skladu s Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu, sufinansiraće nabavku mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina. Za ove namene odobreno je ukupno 6.000.000,00 dinara. Realizacija finansijskih obaveza vršiće se u skladu s likvidnim mogućnostima budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu. Pravo učestvovanja na konkursu imaju ustanove visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Sredstva se raspodeljuju za sufinansiranje nabavku mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Raspodela finansijskih sredstava ustanovama utvrdiće se na osnovu sledećih kriterijuma:
1) značaj i razlog planirane nabavke mašina i opreme;
2) neophodnost mašina i opreme u funkcionisanju nastavno-naučnog procesa ustanove;
3) modernizacija i unapređivanje nastavnih sredstava i nastavnog procesa;
4) zastarelost (vek trajanja) postojećih mašina i opreme, koji se koriste u nastavno-naučnom procesu ustanove;
5) ukupni troškovi potrebni za realizaciju nabavke mašina i opreme;
6) kontinuitet u sufinansiranju, odnosno, da li se sredstva prvi put traže za realizaciju planiranih nabavki mašina i opreme;
7) procena rizika za studente i zaposlene, zbog kvara ili nedostataka na postojećim mašinama i opremi;
8) dosadašnja ulaganja;
9) kvalitet konkursne dokumentacije.

Prioritet u raspodeli sredstava za sufinansiranje nabavke mašina i opreme imaće nabavke mašina i opreme koje su van upotrebe ili uništene, zbog uticaja elementarnih nepogoda.

Podnosilac prijave, uz popunjen obrazac br. 3, treba da priloži:
1. predračun/ponudu za nabavku mašina i opreme;
2. fotokopiju registracije ustanove kod nadležnog organa sa opisom delatnosti za koju je ustanova registrovana;
3. fotokopiju potvrde o poreskom identifikacionom broju.

Prijave se podnose na obrascu br. 3, koji se može preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost http://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs. Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, 21108 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16.

Konkurs je otvoren od datuma objavljivanja do 21.05.2019. godine.

Konkurs se objavljuje u „Sl. listu AP Vojvodine”, u jednom od javnih glasila koje pokriva celu teritoriju Autonomne pokrajine Vojvodine i na internet stranici Sekretarijata.

O dodeli sredstava odlučuje pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost na predlog komisije za sprovođenje konkursa, koja razmatra pristigle prijave. Izuzetno, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost može rešenjem odobriti finansijska sredstva i bez predloga pomenute komisije u slučajevima vanrednih i nepredviđenih okolnosti. Sekretarijat može od podnosioca prijave, po potrebi, zatražiti dodatnu dokumentaciju ili informacije.

Sekretarijat će o rezultatima konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Za nabavku mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, a čija je vrednost iznad iznosa koji je – u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama – oslobođen javnih nabavki, primenjuje se postupak javnih nabavki, odnosno dodela sredstava u skladu s propisima kojima se regulišu javne nabavke.

Neblagovremene, nepotpune, nepravilno popunjene prijave, prijave koje su podnela neovlašćena lica i prijave koje nisu predmet konkursa neće se razmatrati.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Aleksandra Filipović, telefon 021/487-4490, imejl: aleksandra.filipovic@vojvodina.gov.rs

Detaljnije