Javni poziv za finansiranje iz budžeta Repulike Srbije fizičkih lica-inovatora koji su upisani u Registar inovacione delatnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Konkursi

MINISTARSTVO PROSVETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA

Javni poziv za finansiranje iz budžeta Repulike Srbije fizičkih lica-inovatora koji su upisani u Registar inovacione delatnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

1. INOVACIONE AKTIVNOSTI FIZIČKIH LICA KOJE SE PRIJAVLJUJU PO OVOM POZIVU

Inovacione aktivnosti fizičkih lica u 2017. godini ostvaruju se putem prijava za finansiranje aktivnosti fizički lica inovatora koji su upisani u Registar inovacione delatnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja skladu sa članom 28. stav 4. Zakona o inovacionoj delatnosti (“Službeni glasnik RS”, br. 110/05 ,18/10 i 55/13) – Zakon.

Fizičko lice se upisuje u Registar kao inovator ako ima prebivalište, odnosno boravište u Republici Srbiji i ako poseduje ispravu o priznatom patentu, odnosno ispravu industrijskog dizajna ili topografije integrisanih kola. Ogledni obrazac zahteva za upis fizičkog lica u Registar, nalaze se na portalu Ministarstva www.mpn.gov.rs u okviru naslova „Tehnološki razvoj- Inovaciona delatnost – Registar inovacione delatnosti“.

U cilju afirmacije, unapređenja i ostvarivanja ciljeva inovacione politike, po osnovu ovog javnog poziva se finansiraju inovacione delatnosti ili projekti čiji su nosioci ili učesnici fizička lica – registrovani subjekti inovacione delatnosti, a tako što se:
– obezbeđuje finansijska podrška u cilju unapređenja stručne i materijalno-tehničke opremljenosti i stvaranja uslova za njegovo uključenje u pojedine inovacione delatnosti ili projekte finansirane sredstvima budžeta autonomne pokrajine, jedinice lokalne samouprave, Fonda za inovacionu delatnost i drugih fondova, međunarodnih finansijskih organizacija.

– obezbeđuje finansijska podrška za izradu prototipa prozvoda koji će se realizovati kroz praktičnu primenu patentnog rešenja;

– obezbeđuje finansijska podrška za opremanje inovatora stručnim, materijalnim i drugim resursima koji su u funkciji realizacije inovacionih projekata iz člana 28. Zakona.

2. VREME REALIZACIJE
Po ovom pozivu se može zahtevati finansiranje inovacione delatnost/projekta za čiju realizaciju su neophodne aktivnosti u trajanju od 3 i 6 meseci.

3. FINANSIRANJE ODOBRENIH ZAHTEVA
Finansiranje pojedine inovacione delatnosti/projekta po ovom pozivu vrši se do iznosa od 400.000,00 dinara.

Jedno registrovano fizičko lice – inovator može po ovom javnom pozivu podneti samo jednu prijavu za finansiranje inovacione delatnosti/projekta.

4. OSTALO
Prijave za finansiranje iz budžetskih sredstava, po ovom pozivu, podnose fizička lica-inovatori koji su registrovani, odnosno koji su podneli zahtev za upis u Registar. Prijave za finansiranje se podnose popunjavanjem Obrasca I za prijavu koji je zajedno sa «Uputstvom za podnosioce prijave za finansiranje fizičkih lica registrovanih inovatora» objavljen na internet sajtu Ministarstva: www.mpn.gov.rs u
okviru sekcije Konkursi i javni pozivi, Nauka,tehnološki razvoj i inovaciona delatnost-aktuelno – Javni pozivi po Zakonu o inovacionoj delatnosti – 2017 i dostavljanjem priloga navedenih u tački 2. pomenutog Uputstva.

Prijavu za finansiranje iz budžetskih sredstava fizičkih lica inovatora upisanih u Registar inovacione delatnosti potpisanu od strane registrovanog fizičkog lica inovatora potrebno je dostaviti elektronski na marina.vukobratovic@mpn.gov.rs i u jednom štampanom primerku neposredno na pisarnicu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-26 ili preporučenom poštom, na adresu:
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,
11000 Beograd, Nemanjina 22-26,
sa naznakom “za Javni poziv – finansiranje fizičkih lica-inovatora“

Rok za podnošenje prijava je 9.10.2017. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Napomena: Kontakt osoba za dodatne informacije o sprovođenju ovog javnog poziva je: Marina Vukobratović Karan kontakt telefoni: 011/ 361-65-26 i 011/3640-230 lok.107

Detaljnije