Konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje prostora za rad omladinskih organizacija

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA SPORT I OMLADINU

Konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje prostora za rad omladinskih organizacija, organizacija za mlade, omladinskih domova i domova kulture

U skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu dodele sredstava za finansiranje potreba i interesa mladih na teritoriji AP Vojvodine, podnosioci zahteva za sredstva iz budžeta AP Vojvodine po ovom konkursu mogu biti isključivo pravna lica i to: udruženja mladih i za mlade, omladinske i studentske organizacije, savezi, jedinice lokalne samouprave, kancelarije za mlade, vaspitno-obrazovne ustanove i druge ustanove.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će u okviru ovog konkursa finansirati projekte po sledećim konkursnim zadacima:
I. sanacija i adaptacija prostora za rad;
II. opremanje prostora za rad

Opšti uslovi konkursa
1. Podnosioci zahteva moraju imati sedište na području AP Vojvodine, da raspolažu kapacitetima za realizaciju projekata i da nemaju blokadu poslovnog računa.
2. Ukupan iznos sredstava na konkursu iznosi 10.000.000 dinara.
3. Predlozi projekata se podnose na obrascima koji se nalaze na sajtu www.sio.vojvodina.gov.rs, u okviru konkursne dokumentacije, u štampanoj formi i na disku u elektronskoj formi.
4. Ukoliko se projekat realizuje u partnerstvu sa nekom organizacijom, neophodno je dostaviti dokaz o saradnji sa tom organizacijom (protokol, sporazum i sl).
5. Na konkursu nosilac predloga projekta može podneti samo jedan predlog projekta.
6. Prijave na konkurs podnose se na adresu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Bulevar Mihajla Pupina br. 16, 21000 Novi Sad sa naznakom „Konkurs –sanacija, adaptacija i opremanje omladinskih prostora za rad –ne otvarati“ ili lično u pisarnici Pokrajinske Vlade, u periodu od 9.00–14.00 sati.
7. Prilikom podnošenja zahteva za finansiranje projekata ili programa, podnosioci zahteva plaćaju taksu u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o pokrajinskim administrativnim taksama („Službeni list APV“, br. 20/2009). Od plaćanja takse, prema članu 15. su oslobođeni: jedinice lokalne samouprave, ustanove osnovane od strane Republike Srbije, autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave itd.
8. Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Konkurs je objavljen u „Službenom listu APV“, dnevnim novinama „Danas“ i na internet sajtu Pokrajinskog sekretarijata: www.sio.vojvodina.gov.rs.

I Sanacija i adaptacija prostora za rad
Za sanaciju i adaptaciju prostora za rad omladinskih organizacija, organizacija za mlade i omladinskih i kulturnih domova predlog projekta treba da sadrži:
1. dokaz da je prostor u javnoj svojini (svojina Republike Srbije, Autonomne Pokrajine ili jedinice lokalne samouprave) –kopija izvoda iz katastra nepokretnosti
2. za ustanove -kopiju obaveštenja o razvrstavanju
3. za ostale organizacije
– ugovor o korišćenju prostora zaključen sa vlasnikom ili nosiocem prava korišćenja
– saglasnost vlasnika ili nosioca prava korišćenja za izvođenje radova.

II Opremanje prostora za rad
Opremanje prostora za rad omladinskih organizacija, organizacija za mlade i omladinskih i kulturnih domova podrazumeva nabavku tehničke, kancelarijske i ostale opreme koja je neophodna za funkcionisanje istih.

Projekti koji se NE finansiraju
Sekretarijat neće finansirati:
– predloge projekata podnosilaca koji nisu u predviđenom roku podneli izveštaj o realizaciji prethodnih projekata i utrošku sredstava dobijenih od Sekretarijata ili nisu ispunili druge ugovorom preuzete obaveze
– predloge projekata koji nisu podneti blagovremeno i
– predloge projekta koji nisu na obrascu koji se nalazi na sajtu Sekretarijata, u okviru konkursne dokumentacije.

Informacije
Sve dodatne informacije, u vezi Konkursa, možete dobiti pozivom na telefon 021/487-4871 svakog radnog dana od 8.00-16.00 sati ili putem elektronske pošte na adresi mladi@vojvodina.gov.rs.

Detaljnije