Konkurs – Razvoj saobraćaja i putne infrastrukture

Konkursi

putna infrastrukturaPOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2015. godini za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova (u daljem tekstu: Sekretarijat), u okviru programske aktivnosti Razvoj saobraćaja i putne infrastrukture u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 65.000.000,00 dinara (Kapitalni transferi ostalim nivoima vlasti).

Ciljevi sufinansiranja su povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i razvoj biciklističkog saobraćaja u naseljenim mestima u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

NAMENE KONKURSA SU:

a) sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja;

b) sufinansiranje izgradnje raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja;

c) sufinansiranje izgradnje saobraćajne signalizacije i postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u neposrednoj blizini školskih i predškolskih ustanova;

d) sufinansiranje izmeštanja autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza;

e) sufinansiranje izgradnje biciklističkih odnosno pešačko-biciklističkih staza sa posebnim akcentom na turističke destinacije.

USLOVI KONKURSA:

1. Pravo učešća na Konkursu imaju lokalne samouprave u AP Vojvodini. Lokalne samouprave mogu da konkurišu isključivo sa jednom prijavom za jednu od namena Konkursa.

2. Najveći iznos traženih sredstava je ograničen, po namenama:

a) na 1.000.000,00 dinara,
b) na 12.000.000,00 dinara,
c) na 2.000.000,00 dinara,
d) na 2.500.000,00 dinara i
e) na 5.000.000,00 dinara.

3. Minimalno sopstveno učešće lokalne samouprave je 20% u odnosu na ukupnu vrednost investicije sadržane u prijavi. Prednost pri odlučivanju za dodelu sredstava imaju lokalne samouprave, koje obezbede veće sopstveno učešće.

4. Za slučaj izbora namene a, potrebno je dostaviti lokacijsku dozvolu ili lokacijske uslove, izdate od strane organa nadležnog za poslove urbanizma, kao i planiranu vrednost javne nabavke za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

U slučajevima izbora namene b,c,d i e, uzimaće se u razmatranje isključivo projektno-tehnička dokumentacija na osnovu koje se neposredno može pristupiti izvođenju radova. U slučaju da se prijava odnosi na više lokacija, za svaku je potrebno dostaviti odgovarajuću projektno-tehničku dokumentaciju.

5. Prijave na Konkurs podnose se putem konkursnih obrazaca, koji se mogu preuzeti sa sajta www.spriv.vojvodina.gov.rs i sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, 21000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, sa naznakom na licu koverte: „Ne otvarati –

Prijava na Konkurs za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u APV – 2015.“, poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa.
 
6. Rok za podnošenje prijave je 15.06.2015. godine.

7. Neblagovremene i nekompletne prijave neće se razmatrati.

Odluka o dodeli sredstava po isteku Konkursa objaviće se na sajtu Sekretarijata, nakon čega će se sa Korisnicima sredstava zaključivati ugovori.

Informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti u Sekretarijatu na telefon:021 487 43 24 ili e-mail: endre.surjan@vojvodina.gov.rs
Detaljnije