Javni oglas za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji AP Vojvodine

Konkursi

javni radPOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU ZAPOŠLJAVNJE I RAVNOPRAVNOST

Javni oglas za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji AP Vojvodine u 2015. godini

OPIS PROGRAMA I VISINA SREDSTAVA
JAVNI RADOVI su mera aktivne politike zapošljavanja koja prediđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i podrazumeva sprovođenje aktivnosti koje preduzima podnosilac/izvođač javnog rada, a koje imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa.

Sredstva za sprovođenja javnih radova, u ukupnom iznosu od 160.000.000,00 dinara, obezbeđena su Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2015. godinu u okviru Programa 0801 – Zapošljavanje i uređenje sistema rada i radno-pravnih odnosa, programska aktivnost 1001 – Aktivna politika zapošljavanja u AP Vojvodini, ekonomska klasifikacija 4541 – Tekuće subvencije privatnim preduzećima 40.000.000,00 dinara i 4819 – Dotacije ostalim neprofitnim institucijama 120.000.000,00 dinara, izvor finansiranja 01 00 Prihodi iz budžeta.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je 6 (šest) meseci.

Podnosilac/izvođač javnog rada podnosi prijavu za sprovođenje javnog rada koja sadrži opis aktivnosti javnog rada i broj lica koja se zapošljavaju.
Javni radovi na teritoriji AP Vojvodine mogu se organizovati i sprovoditi u oblastima:

1. socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti (zdravstveno vaspitne aktivnosti – prevencija i pomoć starima, socijalno ugroženim licima, osobama sa invaliditetom, zaštita i čuvanje kulturnog nasleđa i arheoloških nalazišta, poslovi u pozorišnoj, muzejskoj i bibliotečkoj delatnosti, poslovi u turizmu i drugi poslovi) i

2. održavanja i zaštite životne sredine i prirode (sanacija divljih deponija, čišćenje i održavanje obala reka, jezera, kanala, odvoda, javnih površina, pošumljavanje, razvoj ekoloških poseda, čuvanje i zaštita šuma, reka i jezera, razvoj seoskog područja, montaža i održavanje opreme u parkovima i javnim dečijim igralištima, pomoć za uspostavljanje novih deponija – lokacija za sakupljanje i odvođenje otpada i drugi poslovi).

Sekretarijat isplaćuje, podnosiocu prijave, sredstva po nezaposlenom licu uključenom u javne radove za svaki mesec angažovanja, i to:

1. neto zaradu u visini od:
-22.500,00 dinara uvećane za iznos pripadajućih poreza i doprinosa, za lica sa I i II stepenom stručne spreme;
-23.000,00 dinara uvećane za iznos pripadajućih poreza i doprinosa, za lica sa III i IV stepenom stručne spreme;
-25.000,00 dinara uvećane za iznos pripadajućih poreza i doprinosa, za lica sa V i VI stepenom stručne spreme i lica sa stečenim visokim obrazovanjem na studijama prvog stepena (osnovne akademske studije i osnovne strukovne studije) odnosno studijama u trajanju od najmanje 3 godine i za lica sa VII stepenom stručne spreme i lica sa stečenim visokim obrazovanjem drugog stepena (diplomske akademske studije – master, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije), odnosno studijama u trajanju od najmanje četiri godine;

2. troškove dolaska i odlaska sa rada u visini do 1.500,00 dinara i

3. troškove sprovođenja javnih radova u visini do 1.500,00 dinara.

PRAVO UČEŠĆA IMAJU:
Privredna društva i preduzetnici i   udruženja građana.

Uslovi:
– da uredno popune prijavu za sprovođenje javnog rada;
– da imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine;
– da zapošljavaju nezaposleno lice koje se na dan podnošenja zahteva nalazi na evideciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine (u daljem tekstu: Filijala NSZ),   da podnosilac/izvođač nema nerealizovanih ugovornih obaveza prema Sekretarijatu, Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili lokalnoj samoupravi.

Podnosilac zahteva za sprovođenje javnog rada, kao izvođača javnog rada može angažovati, bez naknade, poslodavce iz privatnog ili javnog sektora.

Dokumentacija za podnošenje prijave:
-prijava za javne radove na propisanom obrascu,
-fotokopija rešenja nadležnog organa o upisu u registar,
-fotografije mesta izvođenja javnog rada – za javne radove koji se sprovode u oblasti održavanja i zaštite životne sredine i prirode (maksimalno tri fotografije za svaku lokaciju), spisak lica korisnika usluga (ime, prezime, JMBG, adresa i status) – za podnosioce javnih radova iz oblasti socijalnih i humanitarnih delatnosti.

OSTALE INFORMACIJE
Prijava za sprovođenje javnog rada podnosi se u dva primerka, neposredno ili putem pošte nadležnoj Filijali NSZ, na propisanom obrascu, koji se može dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje ili preuzeti na sajtu www.spriv.vojvodina.gov.rs ili www.nsz.gov.rs

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu na telefon 021/487-4313, ili u naležnoj Filijali NSZ.

Javni oglas traje od 03.03.2015. godine do 23.03.2015. godine.

DETALJI