RESTART – Javni poziv za prikupljanje poslovnih planova i ideja za preduzeća u restrukturiranju

Vesti

Ministarstvo privrede od septembra ove godine prikuplja „lične karte“ preduzeća i na osnovu uvida u stanje ovih privrednih subjekata razmatraće načine za rešavanje njihovih ogromnih problema.

Minstarstvo privrede objavilo je danas na svojoj internet stranici  do sada prikupljene „lične karte“ svih 153 preduzeća u restrukturiranju
http://www.privreda.gov.rs/pages/issue.php?id=9881 i

419 preduzeća u portfoliju Agencije za privatizaciju
http://www.privreda.gov.rs/pages/issue.php?id=9874.

Lične karte sadrže osnovne podatke, finansijske izveštaje, popis imovine, obaveza, kupaca, dobavljača, hipoteka i parnica.

Pozivamo sve zainteresovane domaće i strane investitore da analiziraju „lične karte“ preduzeća koja su predmet njihovog interesovanja i da Ministarstvu privrede pošalju svoje poslovne planove i ideje za preduzeća u restrukturiranju i ostala u nadležnosti Agencije za privatizaciju, sa priloženim osnovnim podacima o pravnom licu i/ili priloženom kratkom biografijom autora i članova tima, ukoliko se radi o fizičkim licima.

Predloge dostaviti u formi Word ili PDF dokumenta na e-pošte restart@privreda.gov.rs . U naslovu e-pošte potrebno je naznačiti naziv privrednog subjekta koji je predmet dostavljenog predloga.

Pristigli poslovni planovi i ideje biće predmet analize Agencije za privatizaciju, samog preduzeća i Ministarstva privrede, a zainteresovani investitori će biti obavešteni o daljim aktivnostima. Do kraja godine biće utvrđena strategija za svako od ovih preduzeća.

U cilju obezbeđivanja pune transparentnosti, Ministarstvo privrede će objaviti sve pristigle planove i ideje na veb stranici Ministarstva.