Biznis mladih Srbije – Besplatan Online kurs preduzetnistva za mlade

Vesti

biznis mladih srbije logoSmart kolektiv je 2010. godine, u partnerstvu sa Forumom poslovnih lidera Srbije i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, pokrenuo program podrške mladim preduzetnicima, obezbeđujući im biznis mentorstvo top menadžera velikih kompanija koji su im pomagali da razviju poslovanje tokom prvih godina rada.

Više od 70% mladih preduzetnika koje smo na ovaj način podržali i dalje uspešno posluje. Tokom narednih nekoliko godina proširivali smo oblasti podrške, a 2012. godine sklopili smo partnerstvo sa Erste Bankom, koja je za mlade koji žele da pokrenu posao razvila „Superstep” kreditnu liniju koja se daje pod povoljnim uslovima, i Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja je za naše korisnike organizovala obuke za otpočinjanje posla.

Program Biznis mladih Srbije postao je 2012. godine član prestižne međunarodne mreže za podršku preduzetništvu mladih The Prince’s Youth Business International, kojom predsedava Princ od Velsa, a Srbija je time postala prva zemlja u okruženju koja je zastupljena u ovoj mreži, na šta smo posebno ponosni.

Danas je Biznis mladih Srbije program sveobuhvatne podrške preduzetništvu mladih, koja podrazumeva:

  • Edukaciju o preduzetništvu (treninzi i obuke)
  • Besplatne konsultacije za unapređenje biznis plana
  • Pristup „Superstep” kreditnoj liniji Erste Banke koji su namenjeni mladima za pokretanje posla i odobravaju se pod povoljnim uslovima
  • Besplatno biznis mentorstvo od strane iskusnih i uspešnih preduzetnika i menadžera za sve biznise registrovane uz podršku programa u trajanju od minimum godinu dana
  • Umrežavanje i promociju novoosnovanih biznisa
  • Individualan pristup i posvećenost svakom korisniku

Uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa pokrenta je nova besplatna usluga za mlade – onlajn kurs preduzetništva, koja će velikom broju mladih u Srbiji omogućiti da tokom nedelju dana uče na koji način razmišljaju preduzetnici i da kroz praktične i insiprativne primere i testove razvijaju svoje poslovne ideje i provere da li je preduzetništvo odgovarajuća karijera za njih.

Prijavljivanje za onlajn kurs otvoreno je na sajtu www.biznismladihsrbije.org do 3. novembra 2013. godine, a poziv je namenjen svim mladima uzrasta od 18 do 35 godina sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije.