Javni poziv za podnošenje predloga projekata za unapređivanje položaja Romkinja u Republici Srbiji

Konkursi

RomaAetoliaMINISTARSTVO RADA, ZAPOŠLjAVANjA I SOCIJALNE POLITIKE

Javni poziv za podnošenje predloga projekata za unapređivanje položaja Romkinja u Republici Srbiji

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike – Uprava za rodnu ravnopravnost upućuje javni poziv zainteresovanim udruženjima da podnesu predloge projekata za finansiranje iz sredstava Budžeta Republike Srbije.

Prioritet Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike – Uprave za rodnu ravnopravnost je unapređivanje položaja Romkinja u skladu sa Nacionalnom strategijom za poboljšanje položaja žena i unapređivanje rodne ravnopravnosti, Akcionim planom za njenu implementaciju i Zaključnim zapažanjima Komiteta UN za eliminaciju diskriminacije žena, od jula 2013. godine.

Podnosioci predloga projekta mogu biti: Lokalna udruženja čiji programi će doprineti poboljšanju položaja Romkinja.

Rok dostavljanja projektnih predloga: Zainteresovana udruženja, su dužna da predloge projekata dostave do 22. oktobra 2013. godine u 16 časova.

Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike
UPRAVA ZA RODNU RAVNOPRAVNOST
Beograd, Terazije 41, treći sprat

Pravila konkursa, obrasci, uputstvo kao i dodatne informacije za podnosioce prijava mogu se preuzeti isključivo u elektronskoj formi sa internet prezentacije Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i Uprave za rodnu ravnopravnost: www.minrzs.gov.rs  i www.gendernet.rs.