Vojvodina najavila pomoć investitorima u 2013.

Vesti

Plaćaju zakup hale ili izradu projektne dokumentacije

Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin izjavio je juče da će Vlada Vojvodine u 2013. godini finansijski pomoći investitore u Pokrajini, bez obzira da li počinju ulaganja od temelja (grinfild investicija) ili koriste postojeće objekte (braunfild investicija).

Vasin je rekao da će Pokrajina platiti zakup proizvodne hale na period od godinu dana svakom stranom investitoru koji bude uložio više od 3 mil EUR i zaposlio više od 100 radnika pri realizaciji braunfild investicija.

– Kod grinfild investicija, ako strani ulagač investira više od 3 mil EUR i zaposli više od stotinu radnika dobiće do 100.000 EUR pomoći od Vlade Vojvodine za izradu projektne dokumentacije – rekao je Vasin i dodao da su novine i otvaranje posebnog šaltera u zgradi Vlade Vojvodine za investitore i posebnog telefona.

Kako su najavili predstavnici Sekretarijata za privredu, Vlada Vojvodine će i u 2013. nastaviti da podstiče otvaranje novih radnih mesta u Pokrajini sa po 130.000 dinara, odnosno 1.300 EUR.

– Posebna mera biće kreditni aranžman Razvojne banke Vojvodine za podsticaj izvoza i pomoć malim i srednjim preduzećima koja se bave proizvodnjom – rekao je Vasin i najavio da će Vlada Vojvodine najverovatnije doneti odluku da subvencioniše kamate.

Izvor: eKapija