Javni konkurs NIS-a za nove ideje i projekte

Konkursi

NIS

Javni konkurs NIS-a za nove ideje i projekte

Predano radeći na svojoj viziji da bude moderna, otvorena kompanija koja svet pokreće ka boljem, NIS ove godine uvodi novi koncept podrške aktivnostima koje pomažu razvoj lokalne zajednice. U sklopu programa „Saradnja radi razvoja“ Kompanija je objavila Javni konkurs za finansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti u 2012. godini.

Zainteresovani mogu svoje predloge slati do 1. juna 2012. godine do 12 časova, i to isključivo na mejl saradnjaradirazvoja@nis.rs . O pristiglim projektima će odlučivati posebna Komisija sastavljena od predstavnika NIS-a i predstavnika konkretne lokalne zajednice na koju se poziv odnosi. Odluka o izboru projekata biće doneta u roku od 10 radnih dana od dana utvrđivanja Liste izabranih projekata i biće takođe objavljena na internet stranici NIS a.d. Novi Sad.

Konkurs je namenjen udruženjima, fondacijama, humanitarnim, nevladinim i drugim organizacijama, kao i pojedincima-mladim talentima iz opština i gradova sa kojima NIS ima sporazume o saradnji. To su: Niš, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Pančevo, Novi Bečej, Kanjiža i Žitište. Do sada je Kompanija podržavala projekte koje su same opštine i gradovi izabrali za prioritetne i važne, a ove godine vrata su otvorena i drugim idejama i programima. Tako će polovina sredstava koja su definisana pojedinačnim sporazumima biti raspodeljena upravo preko Javnog konkursa. Time Kompanija želi da motiviše i podrži kreativnost i odgovornost organizacija i pojedinaca, i da u zajedničkoj akciji doprinese stvaranju bolje budućnosti i humanijeg društva. Slogan NIS-a “Energija života” tako bi, kroz principe društvene odgovornosti, postao ne samo inspiracija, već i realnost.

Konkurs nije namenjen finansiranju aktivnosti političkih stranaka, verskih i religijskih grupacija, a neće se razmatrati ni pojedinačne molbe koje se odnose na studije, učešće na konferencijama, troškove smeštaja i ishrane i slično.

Uslovi i propozicije javnih konkursa za lokalne zajednice