Konkurs „Dobrota“

Konkursi

DRŽAVNA LUTRIJA SRBIJE i BCIF

Konkurs „Dobrota“

Otvoren novi konkurs programa „Dobrota” Državne lutrije Srbije
Državna lutrija Srbije u saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative, objavljuje četvrti konkurs „Dobrota“, kojim želi da podstakne udruženja građana u Srbiji da prijave svoje projekte koji će biti usmereni na unapređenje međugeneracijske saradnje, druženje i međusobnu podršku starih i mladih u lokalnim zajednicama širom Srbije. Kroz podršku projektima udruženja građana usmerenim na kulturno i društveno oživljavanje lokalnih zajednica putem razmene iskustava, veština i zanata, DLS želi da podstakne međugeneracijsku saradnju, solidarnosti i volonterski duh, koji su deo kulture i tradicije u Srbiji.

Formulare za prijavu projekata možete naći na veb sajtu Državne lutrije Srbije ili preuzeti ovde:
Konkurs za projekte.pdf
Prijavni formular.doc

Konkurs administrira Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), koji od 1999. godine sprovodi različite programe donacija. Do danas je BCIF podržao preko 700 projekata u iznosu od preko 3 miliona evra.

Sledeći svoje strateško opredeljenje i posvećenost razvoju društva, te posebno pomoć ranjivim grupama, Državna lutrija Srbije sprovodi program donacija „Dobrota“. U okviru ovog programa, putem različitih konkursa, finansiraju se raznovrsni projekti koji su u skladu sa strateškim ciljevima DLS-a. U okviru  programa „Dobrota“ do sada je dodeljeno 13 donacija u 12 lokalnih zajednica sa sredstvima od 6.314.306 dinara putem 3 javna konkursa.

Konkurs je otvoren do 22. avgusta 2011. godine.

BCIF

Državna lutrija Srbije