Skip to main content

Uvedite sami HACCP sistem u svoju radnju

Za sve one koji žele da samostalno implementiraju HACCP sistem u svoj objekat za proizvodnju/distribuciju hrane, tim stručnjaka Instituta IIPP je izradio dvodnevni program obuke koja predstavlja kombinaciju nastavnog i grupnog rada uz aktivno vežbanje na konkretnim primerima iz prakse.

U junu 2009. godine stupio je na snagu Zakon o bezbednosti hrane prema kome su svi subjekti u poslovanju hranom dužni su da uspostave sistem za osiguranje bezbednosti hrane u svim fazama proizvodnje, prerade i prometa hrane, osim na nivou primarne proizvodnje, u svakom objektu pod njihovom kontrolom, u skladu sa principima dobre proizvođačke i higijenske prakse i analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP).

Osim toga, svaki subjekt u poslovanju hranom dužan je da ima u stalnom radnom odnosu odgovorno lice odgovarajuće stručne spreme za sprovođenje dobre proizvođačke i higijenske prakse i primenu HACCP principa.