Konkurs za učešće u programu „Zelena lista Srbije”

Konkursi

BCIF

Konkurs za učešće u programu „Zelena lista Srbije”

U okviru programa Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji, BCIF u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) želi da podstakne i podrži lokalna ekološka udruženja građana u Srbiji kroz članstvo i rad u ekološkoj mreži Zelena Lista Srbije.

Ovim konkursom BCIF planira da izabere i uključi u rad ekološke mreže Zelena Lista Srbije, 12 lokalnih udruženja građana iz Srbije koje u svom delovanju imaju zaštitu životne sredine.  Izabrane organizacije imaće mogućnost da u naredne dve godine budu, uz Mlade Istraživače Srbije,  punopravne članice  mreže lokalnih ekoloških organizacija  Zelena Lista Srbije. Zajedničke inicijative budućih članica mreže realizovaće se u okviru ekološke kampanje Oplaneti se!, koja će imati za cilj rešavanje konkretnih problema u oblasti upravljanja otpadom i promociju reciklaže u Srbiji kroz aktivnosti na lokalnom i nacionalnom nivou.

Podrška ekološkim udruženjima  pružaće se u nekoliko faza:
– Na osnovu pristiglih prijava na konkurs biće izabrano 12 lokalnih ekoloških udruženja   građana, koje će u naredne dve godine zajedno sa Mladim Istraživačima   Srbije, koji imaju ulogu koordinatora mreže, biti članovi ekološke mreže   Zelena Lista Srbije
– Po dva predstavnika/ce iz 12 izabranih organizacija proći će treninge u okviru kojih će   dobiti potrebna znanja za uspešno sprovodjenje kampanje u oblasti upravljanja   otpadom i reciklaže. Pored toga, predstavnici/ce 12 izabranih organizacija će zajedno sa   predstavnicima BCIF-a i Mladim istraživačima Srbije osmisliti i detaljno razraditi plan   aktivnosti naredne ekološke kampanje Oplaneti se! Predviđena su tri trodnevna   seminara koji će biti organizovani u februaru, martu i aprilu 2011. godine.
– Nakon  završenog treninga, najbolje razrađeni i najrealističniji predlozi projekti dobiće   finansijsku podršku za sprovođenje aktivnosti u okviru ekološke kampanje Oplaneti   se!, koja će biti usmerena na rešavanje konkretnih problema u oblasti upravljanja   otpadom i promociji reciklaže.

Link