Počela podela Poljoprivrednog informatora za 2008. godinu

Vesti

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
Počela podela Poljoprivrednog informatora za 2008. godinu

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas (14. april 2008. godine) da je počelo je distribuciju Poljoprivrednog informatora za 2008. godinu u kom se se nalaze podaci o 29 uredbi i načinu na koji poljoprivrednici mogu da dođu do sredstava iz agrarnog budžeta.

Odštampano je 450.000 primeraka koji će za nekoliko dana stići na adrese svih registrovanih poljoprivrednih proizvođača, rekao je ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević na konferenciji za novinare.

Informatori će biti dostupni i u 67 kancelarija za ruralni razvoj, a biće deljen i na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Milosavljević je kazao da je od početka godine usvojeno 38 uredbi i istakao da je u prva tri meseca ove godine čitav agrarni budžet postao operativan, te da su po svim stavkama poljoprivrednicima krenula agrarna plaćanja.

Govoreći o rezultatima ankete koja je ocenjivala mere agrarne politike, a koju je Ministarstvo poljoprivrede prethodni mesec sprovodilo na svom internet sajtu (www.minpolj.sr.gov.yu), Milosavljević je kazao da je 81,4% onih koji su učestvovali u istraživanju pozitivno ocenilo sprovedene mere.

Ministar poljoprivrede je najavio da se u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku traži način da se nekomercijalnim, staračkim poljoprivrednim gazdinstvima isplati jednokratna pomoć od 50.000 dinara.

Milosavljević očekuje da se za oko dve sedmice javnosti predstavi konkretan način pomoći.