190 miliona dinara za 6 projekata u oblasti turizma, ugostiteljstva, banja i lečilišta

Vesti

POKRAJINSKI FONDA ZA KAPITALNA ULAGANJA
Fond za kapitalna ulaganja odobrio 190 miliona dinara za 6 projekata u oblasti turizma, ugostiteljstva, banja i lečilišta u Vojvodini

Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja odobrio je 190 miliona dinara za šest projekata u oblasti turizma, ugostiteljstva, banja i lečilišta u Vojvodini, izjavila je predsednica Saveta za investicione poslove u oblasti turizma Lukrecija Đeri.

– Za izgradnju aqua-parka i velnes centra u Apatinu i izgradnju i rekonstrukciju omladinskog naselja „Letenka“ u opštini Novi Sad opredeljeno je po 80 miliona dinara – rekla je Đeri na konferenciji za novinare u Bačkoj Topoli.

Ona je dodala da će uređenje kompleksa „Kupinovo“ i turističko-rekreativnih sadržaja na obali Obedske bare biti podržano sa skoro 11 miliona dinara, dok je za lovačko-ugostiteljski objekat sa smeštajnim kapacitetima opredeljeno sedam miliona dinara.

– Projekat pod nazivom „Projektovanje i destinacija koridora za turizam i aktivnosti slobodnog vremena u funkciji održivog razvoja Potisja“ u opštini Senta podržan je sa 7,51 miliona dinara – kazala je Đeri, istakavši da će izgradnju i opremanje sportsko-rekreativnog centra „Šumice“ u opštini Odžaci Fond finansirati sa 3 miliona dinara.