Finansiranje 612 projekata

Vesti

FOND ZA KAPITALNA ULAGANJA
Finansiranje 612 projekata

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine doneo odluku o finansiranju 612 projekata ukupne vrednosti 14,7 miliona dinara
Upravni odbor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine doneo je u petak (4. april 2008. godine) odluku o finansiranju više od 600 projekata u ukupnoj vrednosti od blizu 15 milijardi dinara.

– Za 612 projekata Fond će izdvojiti 14,7 milijardi dinara, a realizovaće se u svih 45 vojvođanskih opština, prosečno po 15 u svakoj – rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda i pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Prema njegovim rečima, članovi stručnih saveta i komisije Fonda su, kao predlagači planova koje bi trebalo podržati, posebno vodili računa o ekonomskoj opravdanosti projekata i njihovom doprinosu poboljšanja kvaliteta života ljudi u datim sredinama.

Sredstva su odobrena za programe u devet oblasti, a najviše će biti izdvojeno za dalji razvoj telekomunikacija i saobraćaja (4,4 milijade dinara), građevinarstva (3,2), vodoprivrede i ekologije (3,2), zdravstvene i socijalne zaštite (1,2 miliona dinara).

– Biće urađena infrastruktura za osam industrijskih zona, rekonstrukcija ili dogradnja šest bolnica, izgrađeno ili popravljeno 414 kilometara puteva, podignut nasip na obe obale Tamiša u dužini od 32 kilometra, a sa 500 miliona dinara dotirana modernizacija rada Univerziteta u Novom Sadu – rekao je Pajtić.

Direktor Fonda Momčilo Milović je, u tom kontekstu, naveo da će tokom ove godine početi ili biti nastavljena izgradnja četiri mosta, uključujući i prelaz na Savi kod Sremske Rače.