Svim zdravstvenim radnicima po 5.000 dinara do kraja decembra

Vesti

MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Svim zdravstvenim radnicima po 5.000 dinara do kraja decembra

U Ministarstvu finansija 4. decembra 2007. god. su predstavnici ministarstava zdravlja i finansija razgovarali s predstavnicima tri reprezentativna sindikata zaposlenih u zdravstvu i analizirali pripreme za potpisivanje protokola o zaradama tokom 2008. godine, izjavio je Tanjugu srpski ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević.

„Na tom sastanku smo se saglasili da je neophodno da se u 2008. godini svim načinima očuva realna kupovna moć zaposlenih u zdravstvenom sistemu“, rekao je ministar Milosavljević i dodao da će do kraja decembra biti obezbeđena jednokratna isplata po 5.000 dinara svim zdravstvenim radnicima.

Ministar Milosavljević je najavio da će tokom 2008. godine biti otvoren konkurs za hiljadu stanova u vrednosti od po 40.000 evra pod veoma povoljnim uslovima, na rok otplate od 30 godina sa učešćem od oko 2.000 evra.

Prema njegovim rečima, rata za otplatu tog kredita bi bila nešto veća od 200 evra u prvih 25, a u poslednjih pet godina godina bi iznosila nešto više od 100 evra.

Ministar je još rekao da će u izradi kriterijuma za dodelu tih povoljnih kredita za hiljadu zaposlenih u zdravstvenom sistemu učestvovati predstavnici reprezentativnih sindikata, potpisnici protokola, ministarsatva finansija i zdravlja i Republički Zavod za zdravstveno osiguranje.

„Što se tiče dinamike povećanja zarada zaposlenih u zdravstvenom sistemu u 2008. godini, razgovori će biti nastavljeni narednih dana“, najavio je ministar Milosavljević.