Počinje drugi „on-line“ sajam zapošljavanja „Virtuelni dan karijera i znanja“

Vesti

Drugi regionalni „on-line“ sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dan karijera i znanja 2011“ počeće sutra (5. oktobra 2011.) i trajati do 12. oktobra. Sajam će biti održan na adresi www.dankarijera.com.

Virtuelni 3D izložbeni prostor omogućiće interaktivnu komunikaciju posetilaca i poslodavaca, kao i edukativnih ustanova. Posetici će, osim obilaženja štandova i konkurisanja za posao, moći da razgovaraju i putem chat-a, da pošalju svoju radnu biografiju, kao i da učestvuju u nagradnoj igri.

Na „on-line“ sajamu, koji kompanija „Infostud“ organizuje u saradnji sa najvećim sajtovima za zapošljavanje iz Hrvatske – Moj-posao.net, odnosno Bosne i Hercegovine – Posao.ba, posetiocima iz tri države radna mesta i edukativne programe ponudiće oko 45 najuspešnijih kompanija i obrazovnih ustanova iz Srbije i regiona.

– Najveća prednost sajma je u tome što ga ljudi mogu posetiti putem Interneta gde god da se nalaze, u vreme koje im najviše odgovara, što daje i priliku zaposlenima koji žele da promene posao – rekla je Sonja Kmezić, direktorka „Infostudovih“ sajtova za zapošljavanje i ljudske resurse.

Ona je dodala i da je sajam odlična prilika za poslodavce – mogu da pronađu kavlitetne radnike, i da to učine sa maksimalnom uštedom svoga vremena, jer virtuelni štand ne zahteva angažovanost kadrova i može se voditi iz kancelarije.

Generalni partner sajma ove godine biće „Millenium Development Goals Fund“. Radio Televizija Srbije će pružiti podršku ovom projektu kao generalni medijski pokrovitelj, dok će i „Ekonom:east media group“, dnevni list Press i Radio S biti medijski pokrovitelji. Projekat je podržala Privredna komora Srbije i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Regionalni izlagači, koji će radna mesta u svojim kompanijama ponuditi posetiocima u sve tri zemllje, ove godine su „Japan Tobacco International“ i „Vip Mobile“. Posao u Srbiji ponudiće još i „Telenor“, „Siemens“, „Delhaize Group“, Nacionalna služba za zapošljavanje i „Philip Morris International“ – kao zlatni izlagači, dok će srebrni štand imati „Ernst&Young“, „Carlsberg Srbija“, „Norma group“ i „Smith Micro Software“. Osim njih posetioce očekuju i drugi izlagači kao i edukativne ustanove.