Nekoliko miliona evra stipendija čeka studente iz Srbije

Vesti

Studenti iz Srbije imaju želju da deo svog obrazovanja provedu u inostranstvu, ali ih u tome najčešće sprečavaju finansije. Neznajući za mogućnosti stipendiranja koje im stoje na raspolaganju, studenti često odustaju od školovanja van Srbije.

Drugi problem sa kojim se studenti najčešće suočavaju je nedostatak informacija o stipendijama za studije u Srbiji. Iako je ponuda za stipendiranje studija u zemlji i inostranstvu raznolika, od opštinskih stipendija, do stipendija koje se dodeljuju na pokrajinskom, nacionalnom, i nivou čitave Evrope i sveta, domaći studenti imaju veliki problem da dođu do pravih informacija o mogućnostima stipendiranja svojih studija.

Kako bi povećao informisanost o mogućnostima dobijanja i apliciranja za stipendije, Infostudov sajt za celoživotnu obuku i usavršavanje znanje.infostud.com posvetio je poseban odeljak studentskim stipendijama na stranici www.znanje.infostud.com/stipendije. Na njemu se u svakom trenutku mogu pronaći stipendije i konkursi koje su na raspolaganju domaćim studentima za studiranje na univerzitetima u Srbiji, kao i širom Evrope i sveta. Godišnje se na sajtu znanje.infostud.com postavi oko 750 različitih konkursa za stipendije u vrednosti od više miliona eura, a više od 22.000 studenata iz Srbije koristi mogućnost da informacije svake nedelje dobije putem imejla.

Svim zainteresovanim studentima u potrazi za stipendijom na raspolaganju je pretraga koja omogućava pregled stipendija po nivou studija, oblasti studija, zemlji studiranja, kao i jeziku na kome bi se studiralo. Svim posetiocima na raspolaganju je i spisak fondacija koji im može pomoći u samostalnoj potrazi za stipendijom za školovanje u zemlji i inostranstvu.

Dobijanje stipendije za studije je značajan podstrek studentima i velika olakšica za već (pre)opterećeni studentski džep. Neki od studenata koji završe studije u inostranstvu nakon studija odluče da se vrate u zemlju i svoje znanje iskoriste za profesionalni napredak u Srbiji.