Otvoreni sajmovi LORIST i Sajam turizma u Novom Sadu

Vesti

Potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor svečano je otvorio 43. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta LORIST i 43. međunarodni sajam turizma.

– Sajmovi su bolji nego lane, jer su prisutni izlagači iz 11 zemalja, a ima i kompanija koje prvi put učestvuju, kao što su gosti iz Egipta. Sajam turizma je postao reperna manifestacija u regionu što potvrđuje njegov značaj – rekao je Ištvan Pastor.

Poželevši uspešne poslovne dane svim učesnicima on je dodao da svečanosti otvaranja sajmova na Novosadskom sajmu uvek imaju i nešto novo, dodatni bljesak – rezultat intelektualnog napora ekipe koja ih priprema.

U prvom jesenjem terminu na Novosadskom sajmu predstavlja se više od 300 izlagača iz Srbije, zemalja u regionu i Evropske unije. Svetske vrhunske robne marke, premijere za tržište Srbije i promocije noviteta iz oblasti lova i ribolova, turizma gradova i opština, manifestacije, sajamski popusti, neke su od izlagačkih aktivnosti.

Sajmove će obeležiti i više od 40 naučnih i stručnih skupova zakazanih u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma i na štandovima učesnika.

Sajmovi su otvoreni do 3. oktobra 2010. godine.