POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLJOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I ŠUMARSTVO – Konkurs za dodelu sredstava za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini u 2024. godini

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLJOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I ŠUMARSTVO

Konkurs za dodelu sredstava za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini u 2024. godini

 

1. CILj KONKURSA

Cilj ovog Konkursa jeste povećanje društvene i ekonomske vitalnosti ruralnih područja, kroz unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture.
Imajući u vidu značaj razvoja ruralnih područja, u cilju smanjenja migracija iz sela u gradove neophodno je poboljšati ruralnu infrastrukturu što doprinosi ne samo unapređenju kvaliteta života u ruralnom području već i turističkom razvoju.

2. VISINA SREDSTAVA

Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini u 2024. godini predviđeno je ukupno 35.000.000,00 dinara.
Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 100% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.
Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).
Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 3.000.000,00 dinara.
Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 500.000,00 dinara.

3. NAMENA SREDSTAVA

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za:
1. Investicije u uspostavljanje, unapređenje ili proširenje osnovnih usluga lokalnom stanovništvu vezanih za odmor i kulturu, uključujući i prateću infrastrukturu
2. Investicije u rekreativnu infrastrukturu za javnu upotrebu, turističke info centre i turističku infrastrukturu manjeg obima.

Sredstva se mogu koristiti za sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje objekata kao i opremanje objekata za javnu upotrebu.

4. PRAVO UČEŠĆA NA KONKURSU
Pravo učešća na Konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Podnosilac prijave).
Lokalne samouprave koje imaju status grada (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Kikinda, Sombor – Zakon o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije („Sl. glasnik RS“, br. 129/2007, 18/2016 i 47/2018) imaju pravo da konkurišu za naseljena mesta koja se ne nalaze u sedištu grada.

Konkurs je otvoren do 26.02.2024. godine.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/487-4416, u periodu od 10 do 13 časova.

Detaljnije