POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, PROPISE, UPRAVU I NACIONALNE MANJINE – NACIONALNE ZAJEDNICE – Konkurs za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2024. godinu

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, PROPISE, UPRAVU I NACIONALNE MANJINE – NACIONALNE ZAJEDNICE

Konkurs za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2024. godinu

Konkurs se raspisuje na iznos sredstava obezbeđenih Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2024. godinu na posebnom razdelu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice (u daljem tekstu: Sekretarijat) za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini za 2024. godinu u iznosu od 151.000.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje regresiranja prevoza učenika srednjih škola u međugradskom saobraćaju koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do škole i nazad.

USLOVI KONKURSA
1. Podnosioci prijave
Korisnici koji imaju pravo da učestvuju u raspodeli sredstava su opštine i gradovi na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

2. Kriterijumi raspodele sredstava
Kriterijumi raspodele sredstava po Pravilniku o uslovima regresiranja prevoza učenika srednjih škola u AP Vojvodini su:
• broj učenika srednjih škola sa područja opštine ili grada koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do škole,
• broj i dužina relacija putovanja,
• cena prevoza,
• stepen razvijenosti opštine ili grada u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, utvrđen aktom Vlade Republike Srbije.

NAČIN PODNOŠENjA PRIJAVE
Prijave na konkurs (isključivo na popunjenom obrascu prijave, sa prilozima, koja se nalazi na sajtu Pokrajinskog sekretarijata) dostavlja se u papirnom obliku u zatvorenoj koverti na adresu:

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANjE, PROPISE, UPRAVU I NACIONALNE MANjINE – NACIONALNE ZAJEDNICE, BULEVAR MIHAJLA PUPINA 16, 21000 NOVI SAD, sa naznakom naziva konkursa/programa i projekta, poštom ili lično predajom pisarnici pokrajinskih organa uprave (na navedenu adresu) u vremenu od 9.00 do 14.00 časova. Prijave dostavljene lično ili putem pošte, obavezno se dostavljaju i u elektronskom obliku u skeniranom – PDF formatu, putem aplikacije Sekretarijata http://185.166.125.155/konkursi/, izborom odgovarajućeg javnog konkursa na koji se odnosi prijava.

Kompletna konkursna dokumentacija može se preuzeti od 5. februara 2024. godine na web adresi Sekretarijata: www.puma.vojvodina.gov.rs
Podnosilac prijave, uz Prijavu, treba da priloži:

• Prilog br. 1 i 1a – Tabele o kalkulacijama troškova prevoza učenika srednjih škola,
• Prilog br. 2 – Tabela sa osnovnim podacima u vezi regresiranja prevoza učenika srednjih škola,
• Prilog br. 3 – Spisak učenika-putnika srednjih škola u međugradskom saobraćaju u školskoj 2023/2024 godini na području opštine/grada,
• Prilog br. 4 – Finansijski plan regresiranja prevoza učenika srednjih škola u opštini/gradu sa procenom potrebnih sredstava za 2024. godinu.

Rok za podnošenje prijava na Konkurs je 23. februar 2024. godine.

Dodatne informacije u vezi Konkursa mogu se dobiti u Sekretarijatu na telefon 021/487 46 02 i 487 4558.

Detaljnije