BEOGRADSKA OTVORENA ŠKOLA – Poziv za dodelu donacija za pokretanje novih ideja i razvoj organizacija

Konkursi

BEOGRADSKA OTVORENA ŠKOLA – Poziv za dodelu donacija za pokretanje novih ideja i razvoj organizacija

Beogradska otvorena škola raspisuje Poziv za dodelu donacija za pokretanje novih ideja i razvoj organizacija koji je namenjen organizacijama civilnog društva. Poziv je deo projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ usmerenog na osnaživanje procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji kroz kreiranje podsticajnog okruženja za civilno društvo i aktivno učešće aktera van sistema javne uprave u procesima donošenja odluka.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?
Podrška je namenjena organizacijama civilnog društva (OCD) koje su registrovane kao udruženja, fondacije ili zadužbine, u skladu sa važećim Zakonom o udruženjima ili Zakonom o zadužbinama i fondacijama.

ŠTA PODRAZUMEVA POKRETANjE NOVIH IDEJA I RAZVOJ ORGANIZACIJA?
OCD mogu dobiti podršku za realizaciju aktivnosti čiji je cilj doprinos razvoju postojećih aktivnosti organizacija ili pilotiranju novih ideja u okviru procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i osnaživanje internih kapaciteta organizacija radi povećanja njihovog delovanja.

OCD mogu da kandiduju predloge projekata u okviru sledećih tematskih oblasti:

Podrška demokratskom razvoju;
• Unapređenje, zaštita i promocija ljudskih prava;
• Razvoj lokalne zajednice;
• Zaštita i unapređenje životne sredine i klimatske promene;
• Unapređenje zapošljivosti;
• Javne politike usmerene ka mladima;
• Socijalna uključenost osetljivih grupa;
• Druge oblasti od značaja za zajednicu, a u kojima se ostvaruju ciljevi i očekivani rezultati ovog Programa.

ŠTA OBUHVATA PROGRAM DODELE DONACIJA ZA POKRETANjE NOVIH IDEJA I RAZVOJ ORGANIZACIJE?
Organizacije civilnog društva mogu da konkurišu za finansijsku podršku u maksimalnoj vrednosti projekta do 117.000,00 RSD. Projekat može trajati najmanje jedan, a najviše tri meseca.

Planirano je da Poziv za dodelu donacija za pokretanje novih ideja i razvoj organizacije bude stalno otvoren i tokom 2023. godine biće podržano do 30 projekata OCD.
Osim finansijske podrške, organizacije će imati potrebnu mentorsku i ekspertsku podršku za realizaciju projekata.

VIŠE INFORMACIJA
Sve zainteresovane organizacije koje svoje predloge projekata dostavljaju Beogradskoj otvorenoj školi, mogu dobiti dodatna pojašnjenja u vezi ovog poziva i procesa podnošenja predloga projekata elektronskim putem i to slanjem imejla na adresu euresurscentar@bos.rs ili na broj telefona + 381 60 655 19 01.

Detaljnije