TRAG FONDACIJA – Otvoren je konkurs za prijave na program ZELENE IDEJE!

Konkursi

TRAG FONDACIJA

Otvoren je konkurs za prijave na program ZELENE IDEJE!

Pozivamo sve udružene građane i građanke, koji žele da primenjuju uspešne poslovne prakse, tehnologije i znanja poslovnog sektora kako bi rešili društvene probleme u okviru svojih zajednica, i time doprineli očuvanju životne sredine i održivog razvoja, da se prijave na novi ciklus konkursa programa Forum za zelene ideje. Konkurs je otvoren do 10. maja 2023. godine u 23:59h.

Ko može da se prijavi?
Za učešće u programu mogu se prijaviti pravna lica registrovana u Republici Srbiji — udruženja, fondacije, zadužbine, zadruge i privredna društva (ortačka društva, komaditna društva, društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarska društva):
• čiji su zakonski zastupnici domaća fizička ili pravna lica;
• čiji su članovi/članice i/ili osnivači/osnivačice domaća i strana fizička i pravna lica;
• koja planiraju da postanu solidarni preduzetnici ili su u solidarnom preduzetništvu početnici;
• čiji godišnji profit ne prelazi 1.200.000,00 dinara.

Oni se mogu prijaviti bez obzira na to da li tek planiraju da postanu solidarni preduzetnici ili su u solidarnom preduzetništvu početnici.

Usmerili smo se na formalno udružene građane i građanke, a ne na pojedinke i pojedince, jer verujemo da uzajamnost i međusobna podrška, kao osnovne vrednosti i principi solidarne ekonomije, moraju biti primenjeni i u nastajanju i načinu rada solidarnog preduzeća.

Uz to, jedna od neophodnih karakteristika jeste da se način organizovanja i struktura vlasništva zasnivaju na principima demokratskog upravljanja, što implicira organizovane grupe građana koje kontinuirano razvijaju sistem zajedničkog rada.

Ukoliko svojim radom aktivno težite da stvorite svet bez gladi; koristite dostupnu i obnovljivu energiju; dostojanstven rast i ekonomski razvoj; održive gradove i zajednice; odgovornu potrošnju i proizvodnju; posvećeni ste akciji za klimu i boljem životu u svojoj zajednici, ovaj program može biti za vas.

Kako se vrši prijava?
Svoje ideje možete prijaviti popunjavanjem onlajn Prijavnog formulara A, u koji ćete uključiti i tabelu sa projektovanim budžetom (Budžet A).

Svi prijavljeni za učešće u programu će o rezultatima prvog kruga odabira biti obavešteni najkasnije do 15. maja 2023. Godine.

Za pitanja i nedoumice u vezi sa konkurisanjem možete konsultovati dokument sa detaljno opisanim procesom prijave i selekcije, dokument sa često postavljanim pitanjima, kao i uputstvo za popunjavanje formulara.

Ako budete imali dodatnih pitanja ili nedoumica, naš tim će vam rado pružiti podršku. Možete nam se obratiti mejlom na zeleneideje@tragfondacija.org, zaključno sa 28.04.2023. godine u 17:00h.

Detaljnije