MINISTARSTVO PROSVETE – Javni konkurs za finansiranje programa od javnog interesa koji su podrška učenicima srednjih škola i studentima u 2023. godini koja realizuju udruženja

Konkursi

MINISTARSTVO PROSVETE

Javni konkurs za finansiranje programa od javnog interesa koji su podrška učenicima srednjih škola i studentima u 2023. godini koja realizuju udruženja

Ministarstvo prosvete raspisuje javni konkurs za dodelu sredstava ili nedostajućeg dela sredstava za podsticanje programa za finansiranje programa od javnog interesa koji su podrška učenicima srednjih škola i studentima u 2023. godini.

Ciljevi javnog konkursa su: organizovanje obrazovnih manifestacija u koje su uključeni mladi iz regiona koje obuhvata podsticanja razvoja i stvaralaštva mladih; organizovanje susreta, seminara, okruglih stolova, tribina, radionica i sličnih skupova stručnog usavršavanja; organizacija Letnje škole evropskih integracija i demokratizacije tokom koje se mladi upoznaju sa savremenim načinom istraživanja evropskih integracija i procesa demokratizacije sa posebnim zadržavanjem na izgradnji države; demokratizacija i proces pristupa zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj Uniji.

Prioritetne oblasti u kojima je planirana finansijska podrška:
1. Podrška učenicima srednjih škola i studentima u sticanju praktičnih znanja i radnih iskustava u Republici Srbiji;
2. Saradnja sa privrednim organizacijama u Republici Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana;
3. Saradnja sa srednjoškolskim i visokoškolskim institucijama u Republici Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana;
4. Projekti regionalne saradnje – Organizacija letnje škole mladih;
5. Projekti vezani za političko obrazovanje – organizacija radionica.

Prijavu i predlog programa udruženja – učesnici konkursa dostavljaju poštom preporučeno do 31. marta 2023. godine, sa naznakom:
„Javni konkurs za dodelu sredstava ili nedostajućeg dela sredstava za podsticanje programa za finansiranje programa od javnog interesa koji su podrška učenicima srednjih škola i studentima u 2023. godini koja realizuju udruženja”

Ministarstvo prosvete, VIII sprat, kancelarija broj 26, Nemanjina 22-24, 11000 Beograd

Detaljnije